Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali is een prachtige bloem met grote, gevulde bloembladeren in levendige tinten van oranje en roze. De bloem heeft een compacte groeiwijze en staat bekend om zijn langdurige bloei en sterke stelen. De Dalina Bali is een uitstekende keuze voor bloembedden, borders en bloempotten. Deze dahlia trekt vlinders en bijen aan en voegt een kleurrijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin. Regelmatig water geven en zonlicht zorgen voor een gezonde groei en overvloedige bloei van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren en komt in rust tijdens de wintermaanden. Het is daarom aan te raden om de plant in het najaar te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. In koudere klimaten kan het nodig zijn om de plant binnen te zetten of te bedekken met mulch.

  Ja, de Dahlia is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei. In de winter is het belangrijk om de knollen vorstvrij te bewaren.

  Dahlia's hebben ruimte nodig om te groeien en bloeien. Plant ze op ongeveer 30-45 cm afstand van elkaar om genoeg ruimte te geven. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht en vocht krijgen voor optimale groei.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant niet goed gedijen en kan de bloei beperkt worden.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat. In de zomer kan het nodig zijn om meerdere keren per week water te geven.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en het stuifmeel. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Dahliaplanten kunnen een bron van voedsel zijn voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Ze kunnen helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin en de omgeving. Het toevoegen van dahlia's aan uw tuin kan bijdragen aan de diversiteit van flora en fauna.

  De Dahlia bloeit van juli tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloei kan duren van 8 tot 10 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dahlia's zijn prachtige toevoegingen aan de tuin vanwege hun lange bloeiperiode.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei en bloei.

  Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die wordt gekweekt vanwege zijn felgekleurde bloemen. Eet geen delen van deze planten, aangezien ze giftig kunnen zijn voor mensen en dieren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen niet de eigenschap om geluid te dempen. Het is daarom niet te verwachten dat Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali geluidsdempend is. Er zijn andere planten die meer geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • Om de plant gezond te houden, kun je verwelkte bloemen regelmatig verwijderen. Knip de stelen tot aan het bovenste blad of zijtakje af. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de plant fris en netjes te houden.

  Geef regelmatig water aan de Dahlia plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bloemen te voorkomen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig speciale potgrond voor bloeiende planten.

  Een goede bodem voor tuinplanten zoals Dahlia's is goed doorlatend en vruchtbaar. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast om de plant gezond te houden. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali gedijt het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  In de winter heeft de Dahlia bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. In het voorjaar kun je de Dahlia weer uit de grond halen en opnieuw planten.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en knip de plant in het najaar terug tot ongeveer 15 cm boven de grond. Zorg voor een beschutte locatie tegen harde wind.

  Geef de plant regelmatig meststoffen tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog gehalte aan fosfor voor een overvloedige bloei. Overdosering van mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd u aan de aanbevolen hoeveelheid.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een mulchlaag rond de wortels om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit kan gedaan worden met bijvoorbeeld boomschors, bladmulch of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen of bladeren van de plant komt.

  De Dahlia houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Door regelmatig testen van de zuurgraad kun je de plant optimaal laten groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali, is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, slakken en trips. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het inzetten van lieveheersbeestjes kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Ook is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en de juiste voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali is een prachtige bloem met grote, gevulde bloembladeren in levendige tinten van oranje en roze. De bloem heeft een compacte groeiwijze en staat bekend om zijn langdurige bloei en sterke stelen. De Dalina Bali is een uitstekende keuze voor bloembedden, borders en bloempotten. Deze dahlia trekt vlinders en bijen aan en voegt een kleurrijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin. Regelmatig water geven en zonlicht zorgen voor een gezonde groei en overvloedige bloei van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.