Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Decoratieve Groep) Dalina Barbados is een prachtige plant met grote, dubbele bloemen in een diep paarse kleur. De bloemen hebben een opvallende vorm en staan op stevige stelen. Deze dahlia is perfect voor in de tuin of in bloempotten op het terras. Het is een echte blikvanger die vlinders en bijen aantrekt. De Dahlia Dalina Barbados bloeit van de zomer tot in de herfst en kan goed groeien in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dahlia planten zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun blad in de winter. Het zijn knolgewassen die in het voorjaar opnieuw zullen uitlopen. Dahlia's zijn daarom niet winterhard en kunnen het beste vorstvrij overwinteren.

  De Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados is niet winterhard en moet in de winter worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te laten overwinteren. Het is geen winterharde plant en kan niet overleven in koudere temperaturen.

  Ja, de Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en bijmesten zorgt voor mooie bloemen gedurende het groeiseizoen. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Het is aanbevolen om een ruimte van ongeveer 30 cm per plant vrij te houden bij het planten van Dahlia's. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plant de Dahlia's op een afstand van minstens 60 cm van elkaar voor een optimale groei.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen de planten ook langer en slanker worden. Het is dus aan te raden om Dahlia's in de volle zon te planten voor optimale groei.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water, maar voorkom dat de grond te vochtig wordt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die hij produceert. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, dahlia's kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgen dahlia's voor kleur en variatie in de tuin, wat de biodiversiteit ten goede kan komen. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om verschillende diersoorten aan te trekken.

  De Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados bloeit van juli tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 12 weken. Deze tuinplant staat bekend om zijn lange en kleurrijke bloeiperiode gedurende de zomer en herfst.

  Ja, de Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm en zonnig is.

  Nee, Dahlia's zijn niet eetbaar en worden over het algemeen beschouwd als giftig voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden geteeld.

  Ja, Dahlia's hebben grote bladeren die geluid kunnen dempen en omgevingsgeluid kunnen verminderen. De planten kunnen daarom een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De Dahlia moet regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant gezond te houden en de vorming van nieuwe bloemen te stimuleren. Knip de stelen terug tot net boven een bovenste set bladeren of een nieuwe scheut.

  De Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de wortels van de plant en vermijd het bladoppervlak om schimmelziekten te voorkomen.

  De Dahlia heeft voedzame en goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten.

  De Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados houdt van goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht en luchtig is en niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Decorative Grp) Dalina Barbados gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke wind en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Het kan ook helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of deze af te dekken met een plantenhoes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Knip de stengels terug tot ongeveer 15 cm boven de grond in de herfst.

  De Dahlia heeft regelmatig voeding nodig om goed te groeien en uitbundig te bloeien. Gebruik tijdens het groeiseizoen een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomermaanden volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Verwijder regelmatig oude mulch en breng nieuwe laag aan in het voorjaar.

  De Dahlia houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of compost. Een goede pH-waarde zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan regelmatig controleren op luizen, slakken en tripsen helpen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden om schadelijke insecten te bestrijden. Ook het gebruik van neemolie of biologische bestrijdingsmiddelen kan effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Decoratieve Groep) Dalina Barbados is een prachtige plant met grote, dubbele bloemen in een diep paarse kleur. De bloemen hebben een opvallende vorm en staan op stevige stelen. Deze dahlia is perfect voor in de tuin of in bloempotten op het terras. Het is een echte blikvanger die vlinders en bijen aantrekt. De Dahlia Dalina Barbados bloeit van de zomer tot in de herfst en kan goed groeien in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.