Petunia Viva Red

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva Red is een rijkbloeiende eenjarige plant met helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. Het blad is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. De plant groeit compact en bloeit de hele zomer door. De Petunia Viva Red is een ideale keuze voor hangmanden, bloembakken en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Viva Red is niet groenblijvend. Het is een eenjarige tuinplant die gedurende het groeiseizoen bloeit en uiteindelijk afsterft in de winter. Het is aan te raden om elk jaar opnieuw te planten.

  De Tuinplanten valt onder vorstgevoelige planten en is niet winterhard. Het is aan te raden om deze plant in de winter naar binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Planten in potten of bakken zijn extra kwetsbaar voor vorst.

  De Petunia Viva Red is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei. Zorg voor een zonnige standplaats en voed de plant af en toe met plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Petunia Viva Red heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om licht en lucht te krijgen, zodat hij zijn bloemen optimaal kan laten bloeien. Plant de petunia's dus niet te dicht op elkaar.

  Tuinplanten zoals Petunia Viva Red hebben veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva Red hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om de plant gezond te houden. Houd de plant goed in de gaten en pas de watergift indien nodig aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere rode bloemen die nectar produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Planten zoals deze dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Petunia's dragen niet veel bij aan de biodiversiteit, omdat ze voornamelijk worden gekweekt voor decoratieve doeleinden en weinig voedsel of schuilplaats bieden voor dieren. Overweeg om inheemse planten aan te planten voor een grotere biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot september en kan gedurende de hele zomer bloemen produceren. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zonnige dagen. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Petunia Viva Red is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege de decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende werking door de bladeren en eventuele bloemen die geluid kunnen absorberen. Echter, dit effect is niet zo groot dat het significant geluid zal dempen in een buitenomgeving.

 • Petunia's hoeven over het algemeen niet gesnoeid te worden. Als de plant te lang en uitgedijd wordt, kunt u de uiteinden van de takken wegknippen om de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral op warme dagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Viva Red groeit goed in potgrond die goed gedraineerd is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet te nat. Gebruik potgrond die verrijkt is met voedingsstoffen voor een optimale groei van de plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  De Petunia Viva Red doet het goed op een zonnige standplaats, waar ze minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Deze tuinplanten gedijen goed in borders, hangmanden of potten op het terras.

  In de winter is het belangrijk om tuinplanten te beschermen tegen vorstschade door bijvoorbeeld het toevoegen van een laag mulch rond de planten. Ook kunnen planten in pot beter worden verplaatst naar een beschutte plek tegen de kou. Het is aan te raden om vorstgevoelige planten te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of speciale beschermhoezen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant regelmatig om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof die specifiek is ontwikkeld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en in de zomer voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen is belangrijk voor Tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging, onkruidgroei vermindert en de temperatuur van de grond reguleert. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch kan helpen om voedingsstoffen aan de grond toe te voegen en de algehele gezondheid van de planten te verbeteren. Mulch moet elk jaar worden vernieuwd om de gunstige effecten te behouden.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Te zure grond kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en zo de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, en het toepassen van natuurlijke remedies zoals neemolie of een zeepwateroplossing. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en de planten gezond te houden om ongedierte te voorkomen. Het is ook mogelijk om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar wees hier voorzichtig mee en lees altijd de instructies.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva Red is een rijkbloeiende eenjarige plant met helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. Het blad is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. De plant groeit compact en bloeit de hele zomer door. De Petunia Viva Red is een ideale keuze voor hangmanden, bloembakken en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.