Petunia Viva White with Red Veins

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva White with Red Veins is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en rode aderen die zich als nerven door de bloemblaadjes verspreiden. Deze petunia heeft een compacte groeiwijze en produceert talrijke bloemen met een verfijnde uitstraling. De rode aderen geven de bloemen een uniek en levendig uiterlijk. Deze plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of hanging baskets. De Petunia Viva White with Red Veins trekt zeker de aandacht en voegt een speelse touch toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Petunia's zijn jaarlijks bloeiende planten die meestal niet de winter overleven. Het is aan te raden om ze in het voorjaar opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en moet vorstvrij overwinteren. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is geen geschikte plant voor in de volle grond in ons klimaat.

  Petunia's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in zonlicht en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de grootte van de pot of bak waarin de plant wordt geplaatst.

  De Petunia Viva White with Red Veins groeit het beste in de volle zon en zal minder goed presteren in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant langgerekt worden en minder bloemen produceren.

  De Petunia Viva White with Red Veins heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleuren en geuren die ze afgeven. Het is een populaire keuze voor tuinplanten vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers.

  Tuinplanten zoals deze kunnen een kleurrijke toevoeging zijn in de tuin en kunnen insecten aantrekken zoals bijen en vlinders. Echter, voor een grotere biodiversiteit in de tuin zijn inheemse plantensoorten vaak een betere keuze. Overweeg dus om naast deze plant ook inheemse planten te laten groeien.

  De Petunia Viva White with Red Veins bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 4-6 maanden.

  Ja, de Petunia Viva White with Red Veins kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die graag op een zonnige plek staat en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant helpt bij het absorberen van geluid door zijn bladeren en stengels. Dit kan helpen om geluid te dempen in een tuin of buitenruimte.

 • Je kunt petunia's snoeien om dode bloemen te verwijderen en de groei te bevorderen. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar en knip de stelen tot net boven het blad af. Zorg ervoor dat de plant goed verzorgd wordt na het snoeien.

  De Petunia Viva White with Red Veins heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij warm weer extra water om uitdroging te voorkomen.

  De Petunia Viva White with Red Veins gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te voeden met geschikte meststoffen en de grond vochtig te houden zonder dat de wortels te nat worden. Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig voor een optimale groei.

  De bodem dient goed doorlatend en licht zuur tot neutraal te zijn voor deze tuinplant. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en humus voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht kan vasthouden, maar geen wateroverlast veroorzaakt.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, bij voorkeur minimaal 6 uur zon per dag. Vermijd te veel schaduw om de groei en bloei te bevorderen.

  Het is aan te raden om planten in potten naar binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld fleecedekens tijdens strenge vorstperiodes. Tuinplanten kunnen beschermd worden met een laag mulch of bladeren rond de wortels. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant om de paar weken met vloeibare meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals Petunia Viva White with Red Veins hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een standaard meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het vroege voorjaar tot aan de herfst.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur voor tuinplanten. Het wordt aangebracht rond de wortelzone van de plant en moet regelmatig worden vernieuwd om de voordelen te behouden. Kies voor organische mulchmaterialen zoals boomschors, bladeren of compost voor een gezonde groei van tuinplanten.

  De zuurgraad van de bodem waarin Tuinplanten gedijen, varieert meestal van licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem rond de 6,0 tot 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei van Tuinplanten. Het aanpassen van de zuurgraad kan worden gedaan door het toevoegen van meststoffen of bodemverbeteraars.

  Deze tuinplant is gevoelig voor bladluizen en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunt u zowel natuurlijke als chemische methoden gebruiken. Denk aan het gebruik van insecticiden of lokvallen.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva White with Red Veins is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en rode aderen die zich als nerven door de bloemblaadjes verspreiden. Deze petunia heeft een compacte groeiwijze en produceert talrijke bloemen met een verfijnde uitstraling. De rode aderen geven de bloemen een uniek en levendig uiterlijk. Deze plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of hanging baskets. De Petunia Viva White with Red Veins trekt zeker de aandacht en voegt een speelse touch toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.