Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe is een prachtige hangplant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een trompetvormige structuur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant groeit het beste op een zonnige plek met regelmatig water geven en bemesten. De Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe is een mooie toevoeging aan een bloembak of hanging basket en trekt vlinders en bijen aan. Door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, blijft de plant langer bloeien en ziet hij er verzorgd uit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is geen groenblijvende plant en heeft tijdens de wintermaanden geen bladeren. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plaatsen van deze plant in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius, dus het is belangrijk om hem te beschermen bij temperaturen lager dan dat. Het is aan te raden om hem in de winter naar binnen te halen of te bedekken met noppenfolie of vliesdoek. Het is geen winterharde plant en kan niet overleven in strenge winters.

  Deze plant is vrij eenvoudig in onderhoud en vereist regelmatig water geven en een beetje snoeien om zijn vorm te behouden. Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende licht en voedingsstoffen voor een gezonde groei. Over het algemeen is het een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  De Fuchsia heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig voor een optimale groei en ontwikkeling. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Houd rekening met de groei van de plant en geef deze voldoende ruimte om uit te kunnen breiden.

  Deze plant groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen met nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers.

  Ja, de Fuchsia-plant trekt bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het creëert een gezonde leefomgeving voor deze insecten. Het is daarom een positieve toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal vanaf juni tot en met september en bloeit gemiddeld 8 weken.

  Ja, de Fuchsia plant kan goed tegen de volle zon, mits hij voldoende vocht en voeding krijgt. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt en geef regelmatig water tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon en directe hitte.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe is niet geluidsdempend.

 • Het snoeien van de fuchsia kan het beste in het voorjaar worden uitgevoerd. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten terug om de plant compact te houden. Knip bloeide takken na de bloei terug tot boven een paar gezonde bladeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de plant zal helpen bij een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, zodat de wortels niet gaan rotten.

  Deze plant heeft een standplaats nodig in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om je plant te beschermen in de winter, is het belangrijk om hem op een beschutte plek te zetten, bijvoorbeeld tegen een muur. Je kunt de plant ook inpakken met vliesdoek of stro om hem extra te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Daarnaast is het belangrijk om af en toe de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Verder kan de plant in het voorjaar wat meststof gebruiken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Fuchsia hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen om optimale resultaten te behalen.

  Mulchen van de grond rondom de plant helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan en houd een afstand van enkele centimeters tot de stam van de plant.

  De Fuchsia planten hebben een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 4,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en voorkomt dat de planten mineralen tekortkomen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op ongedierte, mulchen en planten op afstand van elkaar plaatsen. Als er toch ongedierte aanwezig is, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticiden op basis van pyrethrum worden gebruikt. Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren op tekenen van plagen en indien nodig snel actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe is een prachtige hangplant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een trompetvormige structuur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant groeit het beste op een zonnige plek met regelmatig water geven en bemesten. De Fuchsia GGG Summermelody Sunfilipe is een mooie toevoeging aan een bloembak of hanging basket en trekt vlinders en bijen aan. Door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, blijft de plant langer bloeien en ziet hij er verzorgd uit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.