Zantedeschia Black Star

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia Black Star is een prachtige plant met opvallende donkerpaarse bloemen en donkergroen blad. Het is een bolgewas dat in de zomer bloeit en een elegante uitstraling heeft. De bloemen staan mooi rechtop en kunnen lang aanhouden in een vaas. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw, maar kan ook in de volle zon groeien. Zantedeschia Black Star is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een bijzondere en stijlvolle toevoeging aan de tuin of het interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk eenvoudig te onderhouden en heeft slechts basisverzorging nodig zoals regelmatig water geven en af en toe wat voeding. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en af en toe de bladeren af te stoffen. Over het algemeen is de plant niet veeleisend en kan goed gedijen in huiselijke omstandigheden.

  Ja, de Zantedeschia Black Star heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Pas de frequentie aan op basis van de omgevingsomstandigheden zoals licht en temperatuur.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ja, Zantedeschia Black Star houdt van warmte. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius en vermijd tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en beschutte plek te plaatsen.

  De Zantedeschia Black Star bloeit in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht zuiveren. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Houd er rekening mee dat de temperatuur niet te veel mag schommelen. Zorg voor een constante en warme omgeving voor deze kamerplant.

 • Je kunt de verwelkte bloemen verwijderen door ze dicht bij de basis af te knippen. Snoei dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar. Verwijder regelmatig gele bladeren om de plant er gezond uit te laten zien.

  De plant houdt van vochtige grond, maar vermijd dat de wortels langdurig in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Laat de grond tussen gietbeurten een beetje opdrogen.

  Gebruik bij voorkeur een goed doorlatende potgrond. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Een luchtige potgrond met extra voedingstoffen is aanbevolen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Vermijd zware, compacte grondsoorten die snel kunnen verzadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om stof en vuil van de bladeren van de plant te verwijderen, kun je een zachte spons of doek gebruiken die licht vochtig is. Grote bladeren kunnen worden gereinigd met een plantenspuit gevuld met water. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Zantedeschia Black Star heeft behoefte aan veel licht en staat graag op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt om goed te kunnen groeien. Vermijd direct zonlicht in de warmste uren van de dag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, omdat dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en vermijd tocht.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op een niveau tussen de 40% en 60% te houden. Te droge lucht kan leiden tot bruine bladpunten en verkleurde bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Zantedeschia Black Star is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een algemene vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Stop met bemesten in de winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  Zantedeschia Black Star is een prachtige plant met opvallende donkerpaarse bloemen en donkergroen blad. Het is een bolgewas dat in de zomer bloeit en een elegante uitstraling heeft. De bloemen staan mooi rechtop en kunnen lang aanhouden in een vaas. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw, maar kan ook in de volle zon groeien. Zantedeschia Black Star is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een bijzondere en stijlvolle toevoeging aan de tuin of het interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.