Zantedeschia 'Jewel of Night'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Jewel of Night' is een prachtige en exotische plant met donkere, dieppaarse bloemen die lijken op kelken. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten. De 'Jewel of Night' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond, en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze Zantedeschia soort bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is belangrijk om de plant vorstvrij te overwinteren en regelmatig water te geven tijdens de groeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte standplaats te zetten zonder direct zonlicht. Verder is het aan te raden om de plant af en toe te voeden met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem in een zonnige locatie, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Zantedeschia 'Jewel of Night' heeft wekelijks water nodig, houd de grond licht vochtig. Geef water tot het water uit de onderkant van de pot begint te druppelen. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant niet in de felle zon te plaatsen.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het meest comfortabel bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht bij radiatoren staat.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de lente en zomermaanden, meestal van april tot augustus. De bloeiperiode van de Zantedeschia soorten kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het beste is om de plant binnenshuis te houden op een warme en lichte plek.

 • De Zantedeschia 'Jewel of Night' kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot net boven de grond om de plant gezond te houden. Verwijder daarnaast regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Het snoeien kan het beste worden gedaan met scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  Deze plant groeit het beste in potgrond die goed doorlatend is. Een mix van potgrond en scherp zand is ideaal. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat drainagegaten heeft om te voorkomen dat de plant met zijn wortels in het water blijft staan.

  De Zantedeschia 'Jewel of Night' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige maar niet te natte grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Houd de grond vochtig maar niet te nat. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je voorzichtig een zachte doek gebruiken. Je kunt ook af en toe de bladeren besproeien met water om ze schoon te houden. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Zantedeschia 'Jewel of Night' heeft veel indirect licht nodig en mag niet in direct zonlicht staan. Plaats de plant dicht bij het raam, maar vermijd felle zonnestralen. In de winter kan extra verlichting nodig zijn om de plant gezond te houden.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen of tocht, dit kan schade veroorzaken. Bescherm de plant ook tegen extreme hitte of kou.

  Deze plant gedijt het beste in een gematigde luchtvochtigheid, idealiter tussen de 40% en 60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel- en meeldauwproblemen, terwijl een te lage luchtvochtigheid kan resulteren in droge bladeren en uitdroging van de plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van een luchtbevochtiger of waterbakjes en sproeiflessen.

  De Zantedeschia 'Jewel of Night' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen 5,5 en 7 ligt om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte om bloei te bevorderen. Bemest de plant elke 4-6 weken tijdens de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Jewel of Night' is een prachtige en exotische plant met donkere, dieppaarse bloemen die lijken op kelken. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten. De 'Jewel of Night' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond, en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze Zantedeschia soort bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is belangrijk om de plant vorstvrij te overwinteren en regelmatig water te geven tijdens de groeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.