Diascia GGG Elfjes Doortje

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Diascia GGG Elfjes Doortje is een charmante en compacte bloeiende plant met kleine, delicate bloemen in verschillende tinten roze en wit. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. De Diascia GGG Elfjes Doortje gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Deze plant is ideaal voor borders, bloembakken en hanging baskets en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin. Met zijn aaibare bloemen en opvallende verschijning is de Diascia GGG Elfjes Doortje een geliefde keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een speelse en sierlijke plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Diascia GGG Elfjes Doortje is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, aangezien het altijd groen blijft. Het vergt weinig onderhoud en zorgt voor kleur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De Diascia GGG Elfjes Doortje is niet winterhard en moet binnen worden overwinterd of als eenjarige plant worden beschouwd. Het is aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst.

  Diascia GGG Elfjes Doortje is een gemakkelijke plant in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en regelmatig bemesten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Diascia GGG Elfjes Doortje heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en houd rekening met de ruimte tussen andere planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven voor optimale groei.

  De plant groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk minder goed zijn en kunnen er minder bloemen worden geproduceerd. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  De plant heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en lichtinval. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Water geven in de ochtend wordt aangeraden om schimmelgroei te voorkomen.

  Ja, de Diascia plant trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om biodiversiteit aan te trekken.

  Ja, de Diascia plant trekt insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een kleurrijke en aantrekkelijke bloem voor bestuivers. Het aanplanten van verschillende soorten planten, zoals de Diascia GGG Elfjes Doortje, is goed voor de algehele biodiversiteit in de tuin.

  De Diascia GGG Elfjes Doortje bloeit van mei tot en met augustus en de bloeiperiode kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Planten die onder de Tuinplanten vallen hebben over het algemeen behoefte aan veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer deze in de volle zon staat.

  Nee, Diascia planten zijn niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen, omdat het kan leiden tot ongewenste gezondheidseffecten. Het is beter om deze planten te bewonderen in de tuin en niet te consumeren.

  Ja, deze plant heeft enigszins geluidsdempende eigenschappen dankzij de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Deze plant kan nog steeds een positief effect hebben op de akoestiek in een tuinomgeving.

 • Je kunt de plant snoeien om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van de lengte om een compacte groei te bevorderen. Verwijder verder dood hout en dun de plant indien nodig uit.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Water geven in de ochtend is het beste voor de plant.

  De Diascia GGG Elfjes Doortje heeft voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De Diascia GGG Elfjes Doortje plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Een regelmatige bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Diascia GGG Elfjes Doortje gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er dus voor dat de plant voldoende zonlicht ontvangt.

  Zorg ervoor dat de plant goed wordt afgedekt met mulch of bladeren tijdens de wintermaanden. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind en vorst. Geef de plant geen water tijdens vorstperiodes om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant elke maand voeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Diascia GGG Elfjes Doortje hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten volgens de behoeften van de plant.

  Mulch kan worden gebruikt rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het zorgt ervoor dat de wortels beschermd worden tegen extreme temperaturen en voorkomt dat de grond uitdroogt. Mulch kan worden gemaakt van organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of stro.

  Diascia GGG Elfjes Doortje groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren en aangetast ongedierte direct te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Ook kunnen planten worden behandeld met biologische bestrijdingsmiddelen als dit nodig is.

 • Omschrijving

  De Diascia GGG Elfjes Doortje is een charmante en compacte bloeiende plant met kleine, delicate bloemen in verschillende tinten roze en wit. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. De Diascia GGG Elfjes Doortje gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Deze plant is ideaal voor borders, bloembakken en hanging baskets en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin. Met zijn aaibare bloemen en opvallende verschijning is de Diascia GGG Elfjes Doortje een geliefde keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een speelse en sierlijke plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.