Zantedeschia 'Intimate Ivory'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Intimate Ivory' er en smuk blomstrende plante med store, trumpetformede blomster i en cremefarvet nuance. Planten har mørkegrønne blade, der smukt kontrasterer med de lyse blomster. 'Intimate Ivory' trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Denne plante kan plantes både i haven og i potter på terrassen eller altanen. Zantedeschia 'Intimate Ivory' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilskud til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Zantedeschia 'Intimate Ivory' er generelt let at vedligeholde og kræver ikke kompliceret pleje. Sørg for tilstrækkelig lys og giv regelmæssigt vand og gødning for en sund vækst. Det er vigtigt at omplante planten lejlighedsvis og fjerne gamle blade.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placer den et solrigt sted, men undgå direkte sollys om sommeren. Sørg for, at planten får mindst 6 timer om dagen af indirekte sollys.

  Zantedeschia 'Intimate Ivory' har generelt brug for vand en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemvædet. Det er godt at lade jorden tørre mellem vandingerne.

  Denne plante kan lide lys, men tåler ikke skarp sol. Det bedste er at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. For meget sollys kan brænde bladene.

  Ja, Zantedeschia 'Intimate Ivory' ​​kan lide varme, og en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius er ideel for denne plante. Placer planten et varmt og lyst sted, men undgå direkte sollys. Sørg også for, at planten er beskyttet mod træk og kulde.

  Denne plante blomstrer normalt om foråret og sommermånederne. Blomstringstiden kan variere, men i gennemsnit blomstrer den i cirka to til fire uger.

  Ja, Zantedeschia er luftrensende. Indendørs planter som denne hjælper med at forbedre luftkvaliteten ved at absorbere skadelige stoffer og frigive oxygen. Det er derfor et godt valg for et sundere miljø at leve i.

  Ja, denne plante trives bedst ved temperaturer mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette giver optimale vækstbetingelser og forhindrer, at planten bliver for varm eller for kold. Hold planten væk fra træk og direkte sollys.

 • Planten skal regelmæssigt fjerne tørrede blade og blomster. Det er vigtigt at beskære forsigtigt for at undgå skader på planten. Beskær kun når det er nødvendigt for at bevare plantens sundhed og form.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. I vinterperioden kan planten have brug for lidt mindre vand.

  Zantedeschia 'Intimate Ivory' har brug for en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Brug en blanding af pottemuld med lidt sand og tørvemos for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere pottemulden for fugtighed og om nødvendigt give vand.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og frugtbar pottemuld. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke for våd. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med indirekte lys, og hold jorden altid fugtig. Brug regelmæssigt plantenæring for en sund vækst, og fjern regelmæssigt visne blade. Beskær eventuelt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Det er vigtigt at fjerne støv fra bladene på denne plante regelmæssigt. Dette kan gøres ved forsigtigt at tørre bladene af med en fugtig klud. Undgå at bruge sprays eller rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene.

  Zantedeschia 'Intimate Ivory' har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten på et solrigt sted, men undgå direkte sollys om eftermiddagen. Et vindue mod syd eller vest er ideelt til denne stueplante.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Undgå ekstreme temperatursvingninger og træk. Hold planten væk fra kold træk og direkte sollys.

  Denne plante foretrækker en moderat luftfugtighed indendørs. Sørg for en luftfugtighed mellem 40 og 60 procent for at holde planten sund. Du kan eventuelt øge luftfugtigheden ved regelmæssigt at spraye med vand.

  Zantedeschia 'Intimate Ivory' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den. En for høj eller for lav surhedsgrad kan hæmme plantens vækst.

  Brug en generel plantegødning med en afbalanceret NPK-forhold. Gød planten i vækstsæsonen (forår til efterår) hver 2-4 uge. Giv ikke ekstra gødning om vinteren.

 • Beskrivelse

  Zantedeschia 'Intimate Ivory' er en smuk blomstrende plante med store, trumpetformede blomster i en cremefarvet nuance. Planten har mørkegrønne blade, der smukt kontrasterer med de lyse blomster. 'Intimate Ivory' trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Denne plante kan plantes både i haven og i potter på terrassen eller altanen. Zantedeschia 'Intimate Ivory' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilskud til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.