Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel is een compacte en bossige plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei met helderblauwe bloemen. Deze lobelia plant heeft een elegant en opvallend uiterlijk dankzij de langwerpige bloemtrossen die boven het groene blad uitsteken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor kleur in de tuin of op het balkon gedurende de zomermaanden. Deze lobelia soort gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een goede drainage nodig om te groeien en bloeien. Met regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen, kan de Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel een prachtige aanvulling zijn op tuinen en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit met blauwe bloemen. Deze plant moet elk jaar opnieuw worden geplant voor bloei.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen tegen kou. Het is ook belangrijk om de plant in een goed doorlatende grond te planten om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden. Zet de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen de planten om goed te kunnen groeien. Plant ze ook niet te dicht op elkaar om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen.

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en groeit hij mogelijk langgerekt. Het wordt aanbevolen om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar pas op voor wateroverlast. Het is over het algemeen voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de bloemen van de plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze om biodiversiteit in je tuin te stimuleren.

  Ja, de Lobelia erinus draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het zorgt voor een diversiteit aan insecten in de tuin en draagt zo bij aan het ecosysteem. Het is een waardevolle plant voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en kan gedurende deze maanden constant bloemen produceren. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het goed in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. Let erop dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte consumptieplant. Het wordt aanbevolen om geen delen ervan te consumeren.

  Ja, lobelia's hebben een geluiddempende werking vanwege hun dichte bladstructuur en stengels die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Deze eigenschap maakt ze een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Je kunt de plant terugsnoeien na de bloei om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Snoei dode, beschadigde of zieke takken indien nodig.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te droog of te vochtig is, dit kan de groei van de plant belemmeren. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH-waarde heeft. Vermijd te zware of te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de Lobelia goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met bladeren, stro of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef eenmaal per maand voeding voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloemen.

  Mulchen zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft en onkruidgroei wordt tegengegaan. Gebruik een laag organisch materiaal zoals houtsnippers of compost. Mulch in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig en goed doorlatend is.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen, slakken en rupsen. Daarnaast kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes en vogels. Als het nodig is, kun je eventueel ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel is een compacte en bossige plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei met helderblauwe bloemen. Deze lobelia plant heeft een elegant en opvallend uiterlijk dankzij de langwerpige bloemtrossen die boven het groene blad uitsteken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor kleur in de tuin of op het balkon gedurende de zomermaanden. Deze lobelia soort gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een goede drainage nodig om te groeien en bloeien. Met regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen, kan de Lobelia erinus GGG Summerlovers Blue Angel een prachtige aanvulling zijn op tuinen en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.