Lobelia erinus GGG Summerlovers White Angel

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus GGG Summerlovers White Angel is een compacte en bloeiende plant met witte bloemen. Het heeft een weelderige groei en is ideaal voor hanging baskets, borders en containers. De bloemen hebben een mooie, opvallende uitstraling en bloeien van de lente tot de herfst. Deze Lobelia trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de volle zon. Het is een prachtige aanvulling op zomerse tuinen en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Lobelia erinus GGG Summerlovers White Angel is een eenjarige plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten blijven tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het beste is om de plant te overwinteren op een koele en lichte plek.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen. Het is een sterke en weinig veeleisende tuinplant.

  De plant heeft ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen elke plant voor optimale groei. Het is ook belangrijk om de plant voldoende zonlicht en water te geven voor een gezonde ontwikkeling.

  De Lobelia erinus Summerlovers White Angel groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is dus een aantrekkelijke optie voor tuiniers die graag deze nuttige bestuivers willen aantrekken naar hun tuin.

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers White Angel draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Deze plant kan helpen om de flora en fauna in de tuin te verrijken. Het is een waardevolle toevoeging voor een gezonde en gevarieerde tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant tijdens warme dagen voldoende water te geven. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant Lobelia erinus GGG Summerlovers White Angel is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het wordt aangeraden om planten uit de tuin niet te eten, tenzij anders aangegeven.

  Ja, Lobelia planten hebben de eigenschap om geluid te dempen vanwege hun dichte bladeren en groeiwijze. Door hun compacte groei kunnen ze een natuurlijke barrière vormen tegen geluidsoverlast. De plant zorgt dus voor een geluidsdempend effect in de tuin.

 • Je kunt de plant terugknippen na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de uitstraling van de plant te behouden. Eventuele dode of zieke takken kunnen het hele jaar worden weggeknipt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers White Angel gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Kies bij voorkeur een lichte potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om af en toe meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Water regelmatig en bemest de plant indien nodig voor optimale groei.

  . Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen winterbescherming nodig, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met stro, bladeren of een andere beschermende laag. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant om de 2-3 weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de instructies op de verpakking van de meststof. Zorg voor een goede watergift na het bemesten om de voedingsstoffen goed te laten opnemen door de plant.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Het kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen vorst in de winter. Kies organisch mulchmateriaal zoals compost, boomschors of stro.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 pH. Zure grond (pH-waarde onder de 7,0) kan worden geneutraliseerd met kalk. Kalk kan de pH-waarde verhogen en de bodem minder zuur maken.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals deze plant, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen in te zetten. Daarnaast kunt u ook preventief werken door regelmatig te controleren op ongedierte en aangetaste delen van de plant te verwijderen. Als laatste redmiddel kunt u ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers White Angel is een compacte en bloeiende plant met witte bloemen. Het heeft een weelderige groei en is ideaal voor hanging baskets, borders en containers. De bloemen hebben een mooie, opvallende uitstraling en bloeien van de lente tot de herfst. Deze Lobelia trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de volle zon. Het is een prachtige aanvulling op zomerse tuinen en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.