Osteospermum Sunny Art Deco

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Sunny Art Deco is een prachtige en kleurrijke plant die behoort tot de familie van de Afrikaanse madeliefjes. De plant heeft grote, decoratieve bloemen met meerdere lagen bloemblaadjes in opvallende kleuren als geel, oranje en roze. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Osteospermum Sunny Art Deco bloeit rijkelijk gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is een echte blikvanger in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum Sunny Art Deco is geen groenblijvende plant. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden. Het is een meerjarige plant die in de lente weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Planten die winterhard zijn, kunnen overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Verder gedijt hij goed in de volle zon.

  De "Osteospermum Sunny Art Deco" heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter tussen elke plant. Plaats de planten op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond.

  Nee, de "Osteospermum Sunny Art Deco" groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei van de plant afnemen en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, de plant Osteospermum Sunny Art Deco trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze bieden. Het zijn goede planten voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Tuinplanten zoals de Osteospermum Sunny Art Deco dragen bij aan de biodiversiteit in tuinen. Ze trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan en leveren een bijdrage aan het ecosysteem. Het helpt om de diversiteit van planten en dieren te vergroten.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en bloeit voor een lange periode van ongeveer 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste bloeien op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is een ideale tuinplant voor een zonnige border of bloembak.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Tuinplanten zoals de "Osteospermum Sunny Art Deco" hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die bijdragen aan de sfeer in de tuin. Als je geluidsdemping zoekt, is het beter om te kijken naar specifieke geluidswerende materialen of planten.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om een compacte vorm te behouden en om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar en de zomer om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen en de plant de kans te geven om goed te hydrateren.

  De Osteospermum Sunny Art Deco doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zet de plant op een beschutte plek, uit de wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch rond de wortels toe te voegen. Plaats de plant op een beschutte plek en bedek hem met een ademende doek of folie bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Water geven is alleen nodig tijdens droge periodes en het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Deze tuinplant heeft in het groeiseizoen regelmatig bemesting nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Kies voor een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en in de zomer.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de grond beschermt tegen extreme weersomstandigheden en onkruidgroei vermindert. Het zorgt ook voor een geleidelijkere bodemtemperatuur en vochtigheid, waardoor de plant beter kan groeien en bloeien. Kies voor organisch mulch zoals bladeren, stro of boomschors voor het beste resultaat.

  De Osteospermum Sunny Art Deco gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op sporen van luizen, spint of witte vlieg. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, kan helpen bij het bestrijden van deze plagen. Daarnaast kan het regelmatig besproeien van de plant met neemolie of een mengsel van water en zeep ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Sunny Art Deco is een prachtige en kleurrijke plant die behoort tot de familie van de Afrikaanse madeliefjes. De plant heeft grote, decoratieve bloemen met meerdere lagen bloemblaadjes in opvallende kleuren als geel, oranje en roze. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Osteospermum Sunny Art Deco bloeit rijkelijk gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is een echte blikvanger in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.