Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom is een prachtige en kleurrijke plant met bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een zachte amandelbloesemgeur en bloeien uitbundig gedurende het hele seizoen. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. Het blad van de Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom is frisgroen en zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het niet alleen een lust voor het oog is, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calibrachoa planten zijn groenblijvend en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Deze planten zijn perfect voor in de tuin als vaste beplanting.

  Deze plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om hem in de winter naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Zolang hij regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte tussen elke plant te laten. Op deze manier kunnen ze voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en kunnen ze ook optimaal groeien en bloeien. Houd er rekening mee dat de planten zich na verloop van tijd nog verder kunnen verspreiden, dus voldoende ruimte is belangrijk voor een gezonde groei.

  Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom groeit het beste op een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en zal de bloei minder uitbundig zijn. Kies dus bij voorkeur een zonnige standplaats voor deze plant.

  De Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend dankzij de zoete geur en kleurrijke bloemen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen en balkons waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

  Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Deze plant biedt nectar en voedsel voor verschillende insectensoorten, wat de biodiversiteit in de tuin stimuleert. Ook zorgt de plant voor een gevarieerd ecosysteem en draagt het bij aan een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloei kan duren tot wel vijf maanden lang.

  Ja, de Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin met zijn mooie bloemen en sterke groei.

  Nee, de plant is niet eetbaar, het is een decoratieve tuinplant met kleine bloemen die veelal in hangende manden of bloempotten worden geplaatst. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek en kan helpen geluid te absorberen. Echter, de geluidsdempende eigenschappen zijn beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is vooral geschikt om een groenere omgeving te creëren die rustgevend kan zijn.

 • Het is niet nodig om Calibrachoa Bells Almondblossom te snoeien, maar voor een compacte groei en meer bloei kan de plant licht worden teruggesnoeid. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar als dat nodig is, maar wees voorzichtig om niet te veel van de plant weg te halen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft potgrond nodig die goed gedraineerd is en licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet te zwaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het gebruik van speciale potgrond voor bloeiende planten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde van de grond. Het is aan te raden om regelmatig compost of organische mest toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant doet het goed op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterbeschermingshoes. Zorg er ook voor dat de plant niet te vochtig staat, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en de zomer elke paar weken voeding voor een goede groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig bij te mesten, dit kan vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd je aan de aanbevolen hoeveelheid.

  Het is aan te raden om rondom de planten organisch materiaal zoals boomschors of bladeren aan te brengen als mulch in de tuin. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de planten tegen extreme temperaturen. Verfris de mulchlaag elk jaar om de planten optimaal te laten groeien en bloeien.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde groei en bloei. Hiervoor kan eventueel speciale bodemverbeteraar worden toegepast.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticiden om eventuele problemen aan te pakken. Houd de planten goed verzorgd en gezond om de kans op plagen te minimaliseren.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom is een prachtige en kleurrijke plant met bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een zachte amandelbloesemgeur en bloeien uitbundig gedurende het hele seizoen. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. Het blad van de Calibrachoa GGG Sweet Bells Almondblossom is frisgroen en zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het niet alleen een lust voor het oog is, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.