Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry is een compacte en kleurrijke plant die bloeit met prachtige donkerrode bloemen. De plant heeft een hangende groeiwijze en is perfect voor hanging baskets, potten en bloembakken. Het blad is klein en groen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry heeft weinig onderhoud nodig en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De diepe wijnrode kleur van de bloemen zorgt voor een opvallende en levendige toevoeging aan je tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry is groenblijvend. Dit betekent dat de plant het hele jaar door groene bladeren behoudt. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin, aangezien het zorgt voor kleur, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken of naar binnen te halen bij lagere temperaturen. Deze tuinplanten kunnen dus matige vorst verdragen.

  Ja, de Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omgevingen.

  Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd ook rekening met nabijgelegen planten om voldoende licht en luchtcirculatie te bieden.

  De Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het zal zeker helpen om deze nuttige bestuivers aan te trekken naar je tuin.

  Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een gevarieerde omgeving waarin verschillende dieren kunnen leven en voedsel kunnen vinden. Door het toevoegen van deze plant aan de tuin, kan de biodiversiteit worden verhoogd.

  Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry bloeit van mei tot november en de bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er tevens voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of vruchten van deze plant te consumeren. Het is puur bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een plant die voornamelijk gebruikt wordt vanwege zijn decoratieve bloemen.

 • Je kunt deze plant regelmatig terugsnoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor een gezonde en bloeiende plant.

  Deze plant moet regelmatig water krijgen, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat u water geeft.

  Deze plant gedijt het beste in vruchtbare potgrond die goed draineert. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een meststof geschikt voor bloeiende tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Voedzame grond met voldoende organisch materiaal is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bescherm de plant tegen harde wind. Deze Tuinplanten groeien goed in borders, hanging baskets of potten op het terras.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bedek de plant met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Sommige tuinders kiezen ervoor om de plant te verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van vorstschade en indien nodig extra bescherming te bieden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Voor een gezonde groei is het belangrijk om regelmatig bloemen en dode bladeren te verwijderen. Om de bloei te stimuleren, is het aan te raden om regelmatig plantenvoeding toe te dienen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer te bemesten, en in de herfst te stoppen met bemesten om de plant voor te bereiden op de winter.

  Het is raadzaam om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waar de plant groeit moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Er kunnen verschillende soorten ongedierte voorkomen bij deze tuinplant, zoals bladluizen, trips en spint. Om ongedierte te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Regelmatig controleren op ongedierte kan helpen om eventuele plagen vroegtijdig te signaleren.

 • Omschrijving

  Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry is een compacte en kleurrijke plant die bloeit met prachtige donkerrode bloemen. De plant heeft een hangende groeiwijze en is perfect voor hanging baskets, potten en bloembakken. Het blad is klein en groen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. Calibrachoa GGG Sweet Bells Wineberry heeft weinig onderhoud nodig en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De diepe wijnrode kleur van de bloemen zorgt voor een opvallende en levendige toevoeging aan je tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.