Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye er en smuk og iøjnefaldende plante med laksfarvede blomster og et mørkere øje i midten. Blomsterne blomstrer rigeligt og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har en kompakt vækstform og trives godt både i bede og i potter. Den kan klare sig godt i tørre og varme forhold og blomstrer fra foråret til efteråret. Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye tilføjer en glad og farverig udstråling til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye er ikke stedsegrøn. Det er en årlig haveplante, der dør af efter blomstringsperioden. Det er almindeligt at plante denne plante igen årligt.

  Planten er vinterhårdfør ned til -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Det anbefales at placere planten i en potte og tage den indenfor under strenge frostperioder.

  Ja, denne haveplante er generelt nem at passe og kræver kun regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt og fjerne visne blomster for at fremme blomstringen. Desuden er denne plante rimeligt modstandsdygtig over for sygdomme og skadedyr.

  Planten har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter for at fremme luftgennemstrømning. Plant Verbena i veldrænet jord og sørg for tilstrækkeligt sollys.

  Planten vokser bedst i fuld sol, men kan også trives delvist i skyggen. Sørg for mindst 4-6 timers solskin om dagen for optimal vækst. Det er bedst at plante planten på et sted med masser af sollys for de smukkeste blomster.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Generelt anbefales det at vande planten 1 til 2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de skarpe farvede blomster og den søde duft, de udsender. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet og natur.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier, sommerfugle og andre insekter med dens nektarfulde blomster. Planten bidrager dermed til bevarelsen af forskellige dyrearter i haven. Den skaber et sundt og varieret levested for forskellige former for organismer.

  Planten blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare op til 8 uger.

  Ja, Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye planten kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke som mad. Det kan være giftigt at spise det.

  Ja, der er forskel på lydisolering og lyddæmpning. Lydisolering handler om at forhindre lyd i at trænge igennem en overflade eller struktur, mens lyddæmpning handler om at reducere mængden af lyd, der reflekteres eller genkastes. Lydisolerende materialer er normalt tunge og tætte, mens lyddæmpende materialer kan være mere lette og porøse. Det er derfor vigtigt at være klar over, at lydabsorberende materialer primært handler om at reducere ekko og forbedre lydens kvalitet i et rum, og ikke giver lydisolerende egenskaber.

 • Beskær planten efter blomstringen til cirka halvdelen af dens oprindelige højde for at stimulere ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene hele året rundt. Forny planten hvert par år ved at beskære den kraftigt om foråret.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante vokser bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at jorden er let og luftig, så rødderne får tilstrækkelig ilt. Brug helst speciel pottemuld til haveplanter for optimal vækst og blomstring.

  Havensplanter foretrækker godt drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå langvarig vandoverdømmelse. Tilsætning af organisk gødning kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og undgå for meget fugt omkring rødderne. Placér planten helst et beskyttet sted i haven.

  Haveplanter har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, da de er hårdføre over for vinteren. For ekstra beskyttelse kan muld og beskyttende materialer anvendes omkring planten, især når frost er forudset. Det anbefales at kontrollere planterne regelmæssigt om vinteren for eventuel skade og om nødvendigt træffe foranstaltninger.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Placér planten et solrigt sted og i veldrænet jord.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en generel gødning specielt til blomstrende planter for at fremme sund vækst og blomstring. Det anbefales at gøde om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at undertrykke ukrudtsvækst, holde på fugt og beskytte jorden mod temperatursvingninger. Vælg organisk muld såsom barkflis eller kompost og påfør det om foråret for optimale resultater. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op mod plantens stængler for at undgå råd.

  Planten trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for våd. At kontrollere og justere surhedsgraden regelmæssigt kan hjælpe planten med at forblive sund.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye, kan du overveje at tiltrække naturlige fjender som mariehøns eller bruge biologiske bekæmpelsesmidler. Derudover er det vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjerne dem straks. Det er også muligt at tage forebyggende foranstaltninger, såsom brug af muld for at holde skadedyr væk.

 • Beskrivelse

  Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye er en smuk og iøjnefaldende plante med laksfarvede blomster og et mørkere øje i midten. Blomsterne blomstrer rigeligt og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har en kompakt vækstform og trives godt både i bede og i potter. Den kan klare sig godt i tørre og varme forhold og blomstrer fra foråret til efteråret. Verbena GGG Star Dreams Salmon Eye tilføjer en glad og farverig udstråling til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.