Sutera cordata GGG Summerlovers Copa

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sutera cordata GGG Summerlovers Copa is een mooie hangplant met groen blad en kleine witte bloemen. Deze plant heeft een overvloedige bloei en zorgt voor een kleurrijk en levendig accent in de tuin of op het balkon. De Sutera cordata GGG Summerlovers Copa houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Deze plant trekt ook bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin. Met zijn weelderige groei en lange bloeiperiode is de Sutera cordata GGG Summerlovers Copa een populaire keuze voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn constante groene uitstraling.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Plaats hem bijvoorbeeld op een beschutte plek of bedek hem met stro of bladeren.

  Deze plant is relatief makkelijk in onderhoud en vereist weinig moeite om te gedijen in de tuin. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende om mooie bloemen te krijgen. Het is ook belangrijk om oude bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziekten te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de juiste locatie in de tuin.

  De Sutera cordata GGG Summerlovers Copa groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. In volledige schaduw kan de groei belemmerd worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en zo bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in je tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Daarnaast kan het handig zijn om de plant te voorzien van voldoende voeding voor optimale groei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen enige geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en materialen waarmee ze geluidsgolven kunnen absorberen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van factoren zoals de grootte en dichtheid van de plant. Het effect zal dus beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dode bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de groei van nieuwe bloemen en verlengt de bloeiperiode. Daarnaast kan de plant in het voorjaar licht gesnoeid worden om een compactere groei te bevorderen.

  Geef deze plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droogte, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de frequentie van het water geven indien nodig aan.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig en niet te zuur is. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Het is belangrijk om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat en plaats hem op een beschutte plek. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant regelmatig, maar matig water om overbemesting te voorkomen. Geef in het voorjaar een speciale meststof voor bloeiende planten voor een extra stimulans.

  Mulch wordt aanbevolen voor Tuinplanten om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Een laag mulch van 5-10 cm dik rondom de plant kan helpen bij het behouden van vocht en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organische materialen zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met specifieke bodemverbeteraars.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten en nematoden worden ingezet. Regelmatig controleren op symptomen van plagen en tijdig ingrijpen kan de plant gezond houden.

 • Omschrijving

  De Sutera cordata GGG Summerlovers Copa is een mooie hangplant met groen blad en kleine witte bloemen. Deze plant heeft een overvloedige bloei en zorgt voor een kleurrijk en levendig accent in de tuin of op het balkon. De Sutera cordata GGG Summerlovers Copa houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Deze plant trekt ook bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin. Met zijn weelderige groei en lange bloeiperiode is de Sutera cordata GGG Summerlovers Copa een populaire keuze voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.