Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen en glanzend groen blad. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft een compacte groeiwijze. De Magnifico Orange is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het balkon of terras. Ze houden van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Deze Impatiens soort trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor kleur in elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange is geen groenblijvende plant, maar een eenjarige plant. Het verliest zijn bladeren en bloemen na het bloeiseizoen en moet jaarlijks opnieuw worden geplant. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet worden blootgesteld aan vorst. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te halen of te beschermen tegen koude temperaturen. Deze plant is geschikt voor buitenteelt in de zomermaanden en moet in de winter binnen worden gehouden.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant te houden. Zo heeft de plant voldoende ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de halfschaduw of schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te verzadigen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te voelen en pas water te geven als deze droog aanvoelt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange is een populaire tuinplant vanwege zijn heldere oranje bloemen en groen blad. Hoewel het voornamelijk als decoratieve plant wordt geteeld en niet direct bijdraagt aan biodiversiteit, kan het wel insecten aantrekken zoals hommels en bijen. Het is dus een mooie toevoeging aan de tuin, maar voor het behouden van biodiversiteit zijn andere planten misschien meer geschikt.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. De bloeiperiode kan variëren in lengte, gemiddeld bloeit deze plant tussen de 8 tot 12 weken.

  Deze plant kan beter geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw, omdat hij niet goed tegen de volle zon kan. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en mag niet worden geconsumeerd. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat bekend om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn lange bloeiperiode.

 • Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange planten hoeven over het algemeen niet te worden gesnoeid, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemen zijn die moeten worden verwijderd. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Het is aan te raden om na de bloeiperiode de plant kort terug te snoeien om de vorm en compactheid te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een plas water komen te staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond en verkiest een bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid en voedingsstoffen.

  Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft maar niet te nat. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst. Dit kun je doen door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of door er een dikke laag stro of mulch omheen te leggen. Op die manier blijft de plant beschermd tegen kou en kan hij in het voorjaar weer goed uitlopen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding om een gezonde groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Ja, het toevoegen van mulch rondom de plant helpt vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het kan ook de bodemtemperatuur reguleren en voedingsstoffen aan de grond toevoegen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in neutrale tot licht zure bodem (pH 6,1-7,5). Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spint. Bij een milde plaag kan gebruik van een harde waterstraal of een oplossing van groene zeep en water helpen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten ingezet worden.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen en glanzend groen blad. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft een compacte groeiwijze. De Magnifico Orange is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het balkon of terras. Ze houden van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Deze Impatiens soort trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor kleur in elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.