Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Scarlett Flame

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Scarlett Flame is een kleurrijke bloeiende plant met opvallende rood en wit gestreepte bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, borders en bloembakken. Deze plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Magnifico Scarlett Flame trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een levendige en vrolijke uitstraling in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en bemesting nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als Tuinplant zijnde ben je groenblijvend.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten blijven in de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Deze plant kan het beste groeien bij temperaturen boven de 15 graden Celsius.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

  Deze plant heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en heeft geen direct zonlicht nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft en de plant zal goed gedijen in schaduwrijke gebieden. Veel succes met de groei van je tuinplanten!

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Scarlett Flame heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, door de plant één tot twee keer per week water te geven. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin en helpt bij het aantrekken van bestuivers. Het is dus een goede keuze als je een vlinder- en bijenlokkende plant zoekt voor in de tuin.

  Impatiens New Guinea Group planten trekken vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het planten van deze soort kan een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in jouw tuin.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Scarlett Flame bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeitijd en heldere bloemkleuren.

  Deze plant kan beter geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw, aangezien hij niet goed tegen de volle zon kan. Het is belangrijk om hem te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het beste is om hem te plaatsen op een plek met gefilterd zonlicht.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Scarlett Flame is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid enigszins te dempen dankzij de dichte bladeren en stengels. Plaatsing van meerdere planten dicht bij elkaar kan het effect versterken. Het is echter geen volledige geluidsdemping, maar kan zeker helpen om wat omgevingsgeluid te verminderen.

 • Impatiens kunnen regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en lelijke of dode bloemen te verwijderen. Snoei de plant tot net boven de bladknopen om nieuwe groei te stimuleren. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte en gezonde groei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant uitdroogt, maar voorkom ook wateroverlast.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor deze Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze planten.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen de felle middagzon. Een locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  Tuinplanten zoals de "Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Scarlett Flame" moeten tijdens de winter beschermd worden tegen vorst. Dit kan door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek, zoals een kas of een vorstvrije ruimte. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Geef de plant eens in de 2-3 weken voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met een laag mulch. Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies voor organische mulch, zoals boomschors of compost.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of compost. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed opneembaar zijn voor de plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spintmijten te bestrijden bij tuinplanten, is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren en indien nodig te behandelen met een milieuvriendelijke bestrijdingsmiddel. Een goede beluchting en drainage van de grond kan ook helpen om ongedierteplagen te voorkomen. Ten slotte kan het planten van geurende kruiden zoals lavendel of goudsbloem rondom de tuinplanten helpen om ongedierte op een natuurlijke manier af te weren.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Scarlett Flame is een kleurrijke bloeiende plant met opvallende rood en wit gestreepte bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, borders en bloembakken. Deze plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Magnifico Scarlett Flame trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een levendige en vrolijke uitstraling in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en bemesting nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.