Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende violette bloemen. Deze plant groeit compact en heeft glanzend groen blad dat een mooi contrast vormt met de bloemen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of als bodembedekker. Impatiens Magnifico Violett bloeit langdurig van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett is een groenblijvende tuinplant die het hele jaar door groen blijft. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende alle seizoenen en heeft geen bladverlies in de winter.

  Deze plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen om goed te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs wat direct zonlicht verdragen. Zorg voor voldoende vochtige en goed doorlatende grond en vermijd te felle middagzon. De plant gedijt het best in een beschutte positie met wat ochtend- of avondzon.

  De Impatiens plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant 2-3 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het bevordert zo de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett bloeit van mei tot oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett kan niet goed tegen de volle zon. Het is aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar deze gedeeltelijke schaduw krijgt.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie, om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten te eten uit de tuin.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat voornamelijk bekend om zijn kleurrijke bloemen en groeit goed in de tuin. Het is niet bekend dat deze plant geluid absorbeert.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar om te voorkomen dat de plant beschadigd raakt.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Gebruik potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Zorg voor een goede drainage in de pot door het toevoegen van grind of kleikorrels aan de onderkant. Ververs de potgrond elk jaar voor optimale groei en bloei.

  Een goede bodem voor tuinplanten zoals deze zou goed doorlatend en vruchtbaar moeten zijn, met een pH tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een beschutte plek in de halfschaduw. Zorg voor voldoende vochtige grond en vermijd droge plekken.

  In de winter is het belangrijk om vorstgevoelige planten te beschermen tegen kou. Dit kan door de plant in te pakken met jute of bubbelplastic, of door deze te verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een plek met halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Gebruik voeding voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren.

  Voor de beste groei en bloei is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik ongeveer eens per maand tijdens het groeiseizoen en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de plant kan worden gelegd om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Het kan bestaan uit onder andere houtsnippers, stro, bladeren of compost. Mulch kan in het voorjaar worden aangebracht en ieder jaar worden vernieuwd.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kan je ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetast blad kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Violett is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende violette bloemen. Deze plant groeit compact en heeft glanzend groen blad dat een mooi contrast vormt met de bloemen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of als bodembedekker. Impatiens Magnifico Violett bloeit langdurig van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.