Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Salmon

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Salmon is een hangende geranium met prachtige zalmroze bloemen. De plant heeft een weelderige groeiwijze en kan zowel in hangmanden als in bloembakken worden geplant. De bloemen bloeien de hele zomer door en trekken vlinders aan. De bladeren zijn groen en hartvormig, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Salmon is een groenblijvende plant die niet zijn bladeren verliest in de winter. Deze plant behoort tot de categorie van tuinplanten die het hele jaar door groen blijven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten bij lagere temperaturen. Het is een kuipplant die niet bestand is tegen strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt, op een zonnige plek staat en af en toe bemest wordt, zal hij goed gedijen in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en af en toe de uitgebloeide bloemen verwijderd worden.

  Pelargoniums hebben voldoende ruimte nodig voor hun hangende takken en wortels. Zorg voor een pot of hangmand met een diameter van minimaal 25 cm. Houd bij het planten ook rekening met voldoende ruimte tussen verschillende planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en de bloemen minder uitbundig bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Salmon heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het trekt deze bestuivers aan om te helpen bij de bestuiving. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Salmon draagt niet bij aan de biodiversiteit omdat het een gecultiveerde tuinplant is die niet inheems is in de natuurlijke omgeving. Het trekt geen inheemse insecten of dieren aan die essentieel zijn voor het behoud van de biodiversiteit. De plant concurreert mogelijk met inheemse planten in tuinen en openbare groene ruimtes.

  De 'Pelargonium Royal Salmon' bloeit van juni tot september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat. Het blad kan verbranden als de plant te lang wordt blootgesteld aan felle zonnestralen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het eten van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en heeft geen bekende geluidsisolerende kenmerken.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Daarnaast kan de plant in het voorjaar gesnoeid worden om nieuwe groei te bevorderen. Knip de takken ongeveer een derde terug voor een compacte groeiwijze.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig vloeibare mest voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten groep heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de bodem om de groei en bloei te bevorderen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Salmon gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet op een tochtige plek staat.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant binnen te halen, af te dekken met droog blad of stro, of te verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, dit kan leiden tot vorstschade.

  Deze tuinplant houdt van een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig om gezond en sterk te blijven groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen en tijdens de groeiperiode regelmatig vloeibare voeding te geven. Zorg ervoor dat de meststoffen afgestemd zijn op de behoeften van de plant.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Door een laag mulch aan te brengen rond de plant, wordt de algehele gezondheid en groei van de plant bevorderd. Het is belangrijk om regelmatig de mulchlaag bij te vullen om de voordelen te behouden.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is en niet te zwaar bemest wordt. Het regelmatig controleren en eventueel aanpassen van de zuurgraad kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het aan te raden regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze met de hand te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, ingezet worden. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Salmon is een hangende geranium met prachtige zalmroze bloemen. De plant heeft een weelderige groeiwijze en kan zowel in hangmanden als in bloembakken worden geplant. De bloemen bloeien de hele zomer door en trekken vlinders aan. De bladeren zijn groen en hartvormig, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.