Celosia 'Marakay'

Celosia (Cristata Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia 'Marakay' is een opvallende en kleurrijke plant met prachtige pluimen in verschillende tinten rood, oranje, geel en roze. Deze plant kan tot wel 60 cm hoog worden en bloeit van de zomer tot de herfst. Ze gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Celosia 'Marakay' is een perfecte keuze voor borders, bloembakken en als snijbloem voor boeketten. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Celosia 'Marakay' is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht. Ook heeft het af en toe wat mest nodig voor optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem op een plek met veel direct zonlicht voor de beste groei. Een raam op het zuiden is hier ideaal voor.

  Kamerplanten zoals deze hebben meestal één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doordrenkt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  De Celosia 'Marakay' houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei. Koude tocht kan schadelijk zijn voor de plant, dus zorg voor een warme omgeving.

  De Celosia 'Marakay' bloeit in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, kamerplanten in het algemeen zijn luchtzuiverend. Ze helpen verontreinigingen uit de lucht te verwijderen en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig luchten van de kamer blijft echter ook belangrijk voor een optimale luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten. Te lage of te hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het is niet nodig om de Celosia regelmatig te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Als je de plant wilt verjongen of de groei wilt stimuleren, kun je in het voorjaar een lichte snoei uitvoeren. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  De Celosia 'Marakay' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Celosia 'Marakay' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Vermijd overbewatering om wortelrot te voorkomen.

  De Celosia 'Marakay' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, waarbij de grond vochtig maar niet doorweekt moet zijn. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht. Bemest de plant eens in de vier weken tijdens de groeiperiode.

  De plant kan stof worden afgeveegd en schoongemaakt met een vochtige doek. Spuit de bladeren niet direct met water om schade te voorkomen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Celosia 'Marakay' houdt van een lichte standplaats maar niet van direct zonlicht. Zet de plant op een plek met voldoende indirect licht om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn en het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat, maar vermijd tegelijkertijd dat de wortels te lang nat blijven.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten zoals Celosia 'Marakay' ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is het meest geschikt voor een gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor de bemesting van deze kamerplant is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen eens in de twee weken vloeibare meststof te geven. Gebruik een algemene meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant na bemesting voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Celosia 'Marakay' is een opvallende en kleurrijke plant met prachtige pluimen in verschillende tinten rood, oranje, geel en roze. Deze plant kan tot wel 60 cm hoog worden en bloeit van de zomer tot de herfst. Ze gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Celosia 'Marakay' is een perfecte keuze voor borders, bloembakken en als snijbloem voor boeketten. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.