Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda'

Cotyledon

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' is een succulente plant met zachte, fluweelachtige bladeren die bedekt zijn met witte pluisjes. De bladeren hebben een grijze tot zilverachtige kleur en groeien in rozetten. 'White Panda' produceert kleine, klokvormige bloemen die wit van kleur zijn en verschijnen in de zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten in een zonnige locatie. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in droge en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in lichte tot zonnige omgevingen. Regelmatig snoeien kan de plant helpen gezond te blijven.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is aan te bevelen om de plant op een lichte plek te plaatsen waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Vermijd echter direct zonlicht in de heetste uren van de dag om bladverbranding te voorkomen.

  De Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' heeft matig water nodig. Water de plant ongeveer 1 keer per week in de zomer en 1 keer per maand in de winter. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door opdroogt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder indirect licht. Vermijd daarom directe blootstelling aan de felle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, maar niet te fel licht voor optimale groei.

  Ja, Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om gezond te blijven. Vermijd tocht en extreme temperatuurschommelingen om de optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De "Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' bloeit in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging."

  Ja, de Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een mooie toevoeging aan uw interieur en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Planten helpen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in schone lucht.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een standplaats waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze omgeving zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen om schade te voorkomen.

 • Om de plant goed te snoeien, is het aan te raden om dode of beschadigde bladeren af te knippen met een scherp snoeischaar. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Vermijd te veel snoeien, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' heeft weinig water nodig en is gevoelig voor wortelrot. Geef water alleen als de grond droog aanvoelt. Zorg voor goed doorlatende potgrond en vermijd dat de wortels langdurig in vochtige grond staan.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die niet te veel vocht vasthoudt. Een mengsel van potgrond met wat extra grit of zand is ideaal voor een goede groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt en goed luchtig blijft.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, droge tot medium vochtige bodem. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een zonnige plek met goed doorlatende grond. Geef spaarzaam water en laat de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen. Voorkom overmatig water geven om wortelrot te voorkomen.

  De bladeren van deze plant kunnen van tijd tot tijd stoffig worden. Het is aan te raden om ze voorzichtig af te stoffen met een zachte doek of een zachte borstel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' heeft veel behoefte aan helder, indirect licht om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6-8 uur per dag zonlicht krijgt. Plaats de plant in de buurt van een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperatuurschommelingen ervaart. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' gedijt het beste bij een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd echter dat de plant te lang in vochtige grond staat, om wortelrot te voorkomen.

  De Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Een Kamerplant zoals deze heeft regelmatig voeding nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en bemest volgens de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die je toedient.

 • Omschrijving

  Cotyledon tomentosa subsp. ladismithiensis 'White Panda' is een succulente plant met zachte, fluweelachtige bladeren die bedekt zijn met witte pluisjes. De bladeren hebben een grijze tot zilverachtige kleur en groeien in rozetten. 'White Panda' produceert kleine, klokvormige bloemen die wit van kleur zijn en verschijnen in de zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten in een zonnige locatie. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in droge en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.