Euryops pectinatus 'Green Star'

Euryops

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euryops pectinatus 'Green Star' is een compacte en decoratieve plant met fijn geveerd, heldergroen blad en opvallende gele bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Euryops pectinatus 'Green Star' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. Euryops pectinatus 'Green Star' is een mooie toevoeging aan tuinen en borders en zorgt voor een vrolijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Euryops pectinatus 'Green Star' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn bladeren behoudt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Het is geen winterharde plant en kan niet goed tegen strenge vorst.

  Ja, de Tuinplanten is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en heeft slechts matig water nodig. Regelmatig snoeien en bemesten in het voorjaar zal helpen om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om goed te groeien en te bloeien. Voor planten in de tuin is het aan te raden om ongeveer 30-50 cm ruimte tussen elke plant te houden. Zo krijgt elke plant voldoende licht, lucht en voedingsstoffen.

  Nee, de Euryops pectinatus 'Green Star' groeit het beste in de volle zon. Schaduw kan de groei vertragen en bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer de grond regelmatig voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleur van de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivende insecten willen aantrekken.

  Ja, de Euryops pectinatus 'Green Star' draagt bij aan biodiversiteit doordat het insecten aantrekt met zijn bloemen en een bijdrage levert aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot november en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Deze plant houdt van warme en zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant Euryops pectinatus 'Green Star' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om geluiden te absorberen en heeft daardoor een geluidsdempend effect in de tuin. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren.

 • Deze plant kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de plant terug tot een gezonde knop of tak. Let op dat je niet te diep snoeit, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Deze plant groeit goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zware, kleiachtige grond moet vermeden worden.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen vorst in de winter, vooral tijdens zeer koude periodes. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen en takken regelmatig weg om de groei te stimuleren. Geef de plant af en toe mest tijdens het groeiseizoen voor een gezonde ontwikkeling.

  Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Zorg ervoor dat de meststof een evenwichtige verhouding heeft van stikstof, fosfor en kalium. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor de wortels van deze plant, omdat het helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar houd het weg van de stam om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde en bijsturen indien nodig, zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke methoden zoals het regelmatig controleren op plagen en handmatig verwijderen van ongedierte worden toegepast. Daarnaast kunnen insecticiden op basis van zeep of olie worden gebruikt om ongedierte te bestrijden zonder schade aan de plant toe te brengen. Het is belangrijk om tevens de omgeving rondom de plant schoon te houden om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Euryops pectinatus 'Green Star' is een compacte en decoratieve plant met fijn geveerd, heldergroen blad en opvallende gele bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Euryops pectinatus 'Green Star' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. Euryops pectinatus 'Green Star' is een mooie toevoeging aan tuinen en borders en zorgt voor een vrolijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.