Euryops pectinatus 'Silver Star'

Euryops

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euryops pectinatus 'Silver Star' er en elegant og kompakt busk med sølvfarvede blade, der stærkt kontrasterer med de lysegule blomster, der stikker op over dem. Denne plante blomstrer rigeligt med marguerit-lignende blomster, der giver en glad atmosfære til haven. 'Silver Star' er et populært valg til bede, stenbede og som containerplante på grund af sit attraktive udseende og lave vedligeholdelse. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig beskæring vil hjælpe med at bevare formen og blomstringen af Euryops pectinatus 'Silver Star'.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Euryops pectinatus 'Silver Star' er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Dette gør planten ideel til haver, der også har brug for farve og struktur om vinteren.

  Planten er hårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten med fx fiberdug ved hård frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå frostskader.

  Ja, denne haveplante er generelt let at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og beskæring for at bevare formen. Sørg for, at den får tilstrækkeligt med sollys og godt drænet jord.

  For optimal vækst og udvikling kræver denne plante cirka 50-80 cm plads. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem planterne, så de kan sprede sig godt. Glem ikke, at planten også har brug for tilstrækkelig plads til sit rodsystem.

  'Euryops pectinatus 'Silver Star' trives bedst i fuld sol og kan have lidt svært ved at vokse i skyggen. Det anbefales derfor at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.'

  Euryops pectinatus 'Silver Star' har brug for vand omkring en gang om ugen i gennemsnit, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare gule blomster, der rigelig blomstrer om sommeren og efteråret. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække og støtte dyreliv.

  Ja, Euryops pectinatus 'Silver Star' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager positivt til biodiversiteten i haven. Derudover giver planten variation i form, højde og farve, hvilket er gavnligt for økosystemet. Euryops pectinatus 'Silver Star' er således helt sikkert godt for biodiversiteten i haven.

  Blomstringsperioden for denne plante er fra juni til august, og blomsterne blomstrer i cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give den tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Denne plante trives godt i fuld sol og har ikke brug for meget skygge.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes for sine sølvfarvede blade og gule blomster. At indtage planten kan være skadeligt for sundheden.

  Ja, planten hører til kategorien af haveplanter, der kan virke lyddæmpende. Den tætte løvtag og plantens struktur kan absorbere og reducere lyd. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj i din have.

 • Denne plante bør bedst beskæres efter blomstringen for at bevare formen og sundheden. Fjern visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Lange grene kan beskæres tilbage for at bevare plantens kompakthed.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Undgå at lade planten stå i fugtig jord for længe.

  Planten trives godt i godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodrod. Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden tørre let mellem vandingerne.

  Denne plante trives godt i godt drænet jord med en gennemsnitlig til lav næringsværdi. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Planten kan vokse både i sur og alkalisk jord.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind og frost. Velegnet til haver og bede.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten ved at anvende muld omkring bunden. Derudover kan frostfølsomme dele af planten dækkes med fleeceklude eller specielle vinterovertræk. Vandingsmængden kan reduceres, men sørg for, at jorden ikke tørrer helt ud.

  Planten har brug for en veldrænet jord og skal vandes regelmæssigt i tørre perioder. Beskær døde blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden.

  Have behov for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Følg anvisningerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødskning.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt omkring denne haveplante. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stængler for at forhindre skimmeldannelse. Brug organisk mulch som kompost eller træflis for en sund vækst af planten.

  Euryops pectinatus 'Silver Star' foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for disse haveplanter. Sørg derfor for en jord med en passende surhedsgrad for optimal vækst og blomstring.

  Som en havplante kan denne plante være følsom over for bladlus, spindelmider og hvide fluer. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider anvendes. Regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af skadedyr kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Euryops pectinatus 'Silver Star' er en elegant og kompakt busk med sølvfarvede blade, der stærkt kontrasterer med de lysegule blomster, der stikker op over dem. Denne plante blomstrer rigeligt med marguerit-lignende blomster, der giver en glad atmosfære til haven. 'Silver Star' er et populært valg til bede, stenbede og som containerplante på grund af sit attraktive udseende og lave vedligeholdelse. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig beskæring vil hjælpe med at bevare formen og blomstringen af Euryops pectinatus 'Silver Star'.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.