Chrysanthemum (Indicum Grp) Fleurettes

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Fleurettes is een plant met kleine, ronde bloemen die lijken op pompons. De bloemen komen voor in diverse kleuren, zoals wit, geel, roze en paars. Het is een compacte plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De Chrysanthemum Fleurettes bloeit van de late zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ook geschikt voor gebruik in borders, bloembakken en als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Fleurettes zijn makkelijk in onderhoud. Ze hebben veel licht en water nodig, maar verder zijn ze vrij robuust en kunnen goed gedijen in verschillende omgevingen. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg er wel voor dat hij geen direct zonlicht krijgt in de heetste uren van de dag.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Fleurettes hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vergeet niet om regelmatig de bladeren en bloemen te besproeien met water.

  Ja, je houdt van felle zon, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de bladeren verbranden. Het is het beste om de plant te beschermen tegen direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag. Het plaatsen van de plant in een ruimte met helder, indirect zonlicht is ideaal.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Fleurettes houden van warmte en zijn het gelukkigst bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Voorkom tocht en plotse temperatuurschommelingen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Chrysanthemum Fleurettes bloeien meestal van september tot november en kunnen bloeien gedurende enkele weken tot maanden. Deze planten bloeien voornamelijk in de herfst.

  ja, chrysanten hebben de mogelijkheid om de lucht te zuiveren. Ze kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen absorberen en omzetten in schone lucht. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant verhoogt dit effect.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant regelmatig verwijderen om de bloei te stimuleren. Indien de plant te groot wordt, kun je deze in het voorjaar terugsnoeien tot gewenste hoogte. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren.

  Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Kies bij voorkeur voor speciale potgrond voor kamerplanten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar voorkom dat de wortels te langdurig in het water staan.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of ze voorzichtig afspoelen onder lauw water. Verwijder dode of verwelkte bloemen regelmatig om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Fleurettes heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het voldoende direct zonlicht krijgt. Vermijd echter direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen.

  De temperatuur voor deze plant moet tussen de 18 en 22 graden Celsius liggen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of temperatuurschommelingen staat. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ventilatie krijgt om schimmelvorming te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Stop met bemesten in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Fleurettes is een plant met kleine, ronde bloemen die lijken op pompons. De bloemen komen voor in diverse kleuren, zoals wit, geel, roze en paars. Het is een compacte plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De Chrysanthemum Fleurettes bloeit van de late zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ook geschikt voor gebruik in borders, bloembakken en als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.