Dracaena sanderiana Design Bamboo

Dracaena sanderiana overig deco

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dracaena sanderiana Design Bamboo is een sierlijke kamerplant met lange, slanke stelen die op bamboe lijken. De plant heeft puntige groene bladeren die in een karakteristieke krans groeien aan de top van de stengels. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als decoratief element in interieurs. De Dracaena sanderiana is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is een elegante en stijlvolle toevoeging aan elke ruimte en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen en af en toe de bladeren af te stoffen. Over het algemeen is de plant bestand tegen verwaarlozing.

  Ja, de Dracaena sanderiana Design Bamboo heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant geen vochtige voeten krijgt.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter wat meer schaduwrijke omgevingen. Het is daarom aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen. Kies dus een plekje in huis waar de plant wat beschutting krijgt tegen de zon.

  Ja, Dracaena sanderiana Design Bamboo houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-28 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De Dracaena sanderiana Design Bamboo bloeit niet, het is een decoratieve plant met lange bladeren die groeien in een bamboe-achtige vorm. Deze plant heeft geen bloeiperiode en staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen doordat het CO2 omzet in zuurstof via fotosynthese. Dit kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van kamerplanten. Het is belangrijk om de plant op een constante en passende temperatuur te houden voor optimale gezondheid.

 • Kamerplanten hebben over het algemeen weinig snoei nodig. Als er droge of dode bladeren verschijnen, kunnen deze voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele veranderingen in groei of gezondheid.

  De Dracaena sanderiana Design Bamboo heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen watergeefbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant nooit te veel water, want dit kan leiden tot schade aan de wortels.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te verpotten met verse potgrond om de groei te bevorderen.

  De bodem van de plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en water te geven wanneer de bovenste laag opdroogt. Gebruik speciale potgrond voor kamerplanten voor een optimale groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan op een lichte plek zonder direct zonlicht worden geplaatst. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of borstel. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om stof verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  De Dracaena sanderiana Design Bamboo heeft baat bij helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een kamer met voldoende licht, maar vermijd te felle zonnestralen. Een plek dicht bij een raam is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een warme en lichte locatie in huis.

  De plant gedijt het best in een omgeving met een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Een hogere luchtvochtigheid kan helpen om de bladeren gezond en glanzend te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en op te letten voor te droge lucht in de ruimte.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben minimale voedingsstoffen nodig en kunnen maandelijks worden bemest met een evenwichtige vloeibare meststof tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de plant niet te overdoseren om schade te voorkomen. Vergeet ook niet om in de winterperiode de bemesting te verminderen.

 • Omschrijving

  De Dracaena sanderiana Design Bamboo is een sierlijke kamerplant met lange, slanke stelen die op bamboe lijken. De plant heeft puntige groene bladeren die in een karakteristieke krans groeien aan de top van de stengels. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als decoratief element in interieurs. De Dracaena sanderiana is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is een elegante en stijlvolle toevoeging aan elke ruimte en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.