Kalanchoe blossfeldiana 'Helene'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' is een prachtige vetplant met glanzende, donkergroene bladeren en felgekleurde bloemen. De bloemen zijn meestal roze, rood of oranje van kleur en bloeien in de winter en het vroege voorjaar. De plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden, maar heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in droge omstandigheden. De 'Helene' variant van de Kalanchoe blossfeldiana staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze als kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe is over het algemeen een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft weinig water nodig en kan goed gedijen bij normale kamertemperatuur en lichtomstandigheden. Het is ook belangrijk om hem niet bloot te stellen aan tocht.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van indirect zonlicht, direct zonlicht kan bladschade veroorzaken. Zorg voor een lichte plek maar vermijd felle zonnestralen. Plaats de plant op een plek met helder licht maar niet direct in de zon.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Probeer tocht en kou te vermijden om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant bloeit meestal van december tot en met maart en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof tijdens het fotosynthetische proces. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' kan worden gesnoeid door de uitgebloeide bloemen en stelen weg te knippen met een scherpe schaar of snoeischaar. Het is belangrijk om de plant niet te rigoureus te snoeien, om de groei en bloei niet te verstoren. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of direct na de bloei.

  De Kalanchoe 'Helene' heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Laat de plant nooit in een laagje water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bladeren niet nat te maken tijdens het water geven.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Gebruik kwaliteitspotgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei.

  Kamerplanten zoals deze vereisen goed doorlatende potgrond met een goede vochthuishouding. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en te zorgen voor een goede beluchting om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van kwalitatieve potgrond verrijkt met voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant ten goede komen.

  Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Bemest de plant eens in de 4 weken tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren van deze plant te verwijderen door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Ook kunnen dode bladeren of bloemen worden verwijderd om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar houd het simpel en mild.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Het is belangrijk dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij een raam om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, het liefst tussen de 40% en 60%. Houd de omgeving niet te vochtig, dit kan schimmel veroorzaken. Regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de meeste kamerplanten, waaronder Kalanchoe. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' heeft eens in de twee weken mest nodig tijdens de lente en zomermaanden. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' is een prachtige vetplant met glanzende, donkergroene bladeren en felgekleurde bloemen. De bloemen zijn meestal roze, rood of oranje van kleur en bloeien in de winter en het vroege voorjaar. De plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden, maar heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in droge omstandigheden. De 'Helene' variant van de Kalanchoe blossfeldiana staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze als kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.