Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory

Zinnia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met dubbele bloemen in de kleuren kersenrood en crèmekleurig. De bloemen verschijnen in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 60-75 cm en staat het liefst in de volle zon. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders en potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit in de zomer en herfst en daarna afsterft. Het wordt vaak aangeplant als zomerbloeier in de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant in de winter binnen te zetten of te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Planten in een pot zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Ja, Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Deze plant doet het goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg voor een plek in de volle zon met voldoende afstand tot andere planten. Houd rekening met een spreiding van ongeveer 30 tot 40 centimeter.

  De Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is daarom niet aan te raden om deze plant in de schaduw te plaatsen. Kies liever een zonnige plek in de tuin voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door één tot twee keer per week water te geven. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te nat is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren met hun felgekleurde bloemen. Het is een mooie toevoeging aan je tuin en zal helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit. Het is dus zeker een vlinder- en bijenlokkende plant.

  Zinnia's zijn goede planten voor biodiversiteit, omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het bestuiven van andere planten in de tuin. Het is dus zeker een aanwinst voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan duren van 8 tot 12 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die het beste gedijt op een zonnige plek in de tuin. Het liefst heeft de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag.

  Nee, de plant Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de prachtige bloemen die het produceert. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory is niet geluidsdempend. Planten hebben over het algemeen geen significante geluidsdempende eigenschappen. De Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, maar het is aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan deze wat teruggesnoeid worden om een compactere vorm te behouden. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om verwondingen te voorkomen.

  De Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd bladnat.

  De Tuinplanten vereisen goed doorlatende potgrond om goed te gedijen. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Een lichtzure tot neutrale bodem is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  De Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze tuinplanten kunnen goed groeien en bloeien in borders, potten of bloembakken.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder de -5 graden Celsius dalen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een dikke laag stro of bladeren. Daarnaast is het belangrijk om de plant tijdens vorstvrije periodes water te geven om uitdroging te voorkomen.

  De verzorging van deze plant vereist regelmatig water geven, in goed doorlatende grond. Daarnaast bloeit de plant het beste op een zonnige plek in de tuin. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor een gezonde groei en bloei van deze plant is het belangrijk om te bemesten. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals een organische of kunstmest met een hoog fosforgehalte. Bemest de plant regelmatig volgens de instructies op de verpakking voor een optimaal resultaat.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en helpt vocht vast te houden in de bodem. Het kan ook onkruid onderdrukken en zorgt voor een nette uitstraling in de tuin.

  De Zinna elegans Swizzle Cherry & Ivory houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Verder kunnen planten ook preventief behandeld worden met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepoplossingen.

 • Omschrijving

  Zinnia elegans Swizzle Cherry & Ivory is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met dubbele bloemen in de kleuren kersenrood en crèmekleurig. De bloemen verschijnen in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 60-75 cm en staat het liefst in de volle zon. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders en potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.