Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow

Zinnia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende rode en gele bloemen op stevige stelen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is groen en lancetvormig, wat een mooi contrast vormt met de felle bloemen. Deze plant is ideaal voor borders, bloembedden en als snijbloem voor boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de zomer en herfst bloeit en daarna afsterft. Het is nodig om elk jaar opnieuw te planten.

  De Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is niet winterhard en dient te worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude temperaturen. Deze plant kan niet overleven in koudere klimaten.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten en om regelmatig dood bloesem te verwijderen. Deze plant kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om te zorgen voor voldoende luchtcirculatie en groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant ze in goed doorlatende grond. Verwijder eventuele onkruiden en houd de omgeving van de plant schoon en vrij van obstakels.

  Zinnia's groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6-8 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk niet goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om Zinnia's op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Het is meestal voldoende om de plant een keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de felgekleurde bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die veel natuurlijk leven wil aantrekken.

  Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is een kleurrijke plant die vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten en draagt zo bij aan een gezond ecosysteem. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow bloeit vanaf de zomer tot aan de herfst. De bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Deze plant kan goed groeien in een zonnige border of in een bloembak op een zonnig terras.

  Nee, de plant Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Eetbare planten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit en kruiden.

  Ja, Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow heeft geluidsdempende eigenschappen. Het kan helpen om geluiden te absorberen en de akoestiek in de tuin te verbeteren.

 • Om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei indien nodig ook beschadigde of dode stengels en bladeren. Dit kan het beste tijdens het groeiseizoen gedaan worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren om ziekten te voorkomen.

  De Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond, vermengd met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant wordt geplant voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt.

  De Bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn met een pH tussen de 6.0 en 7.5. Het liefst groeit deze plant in vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende ruimte voor de plant om te groeien en bloeien. Deze tuinplant kan ook goed gedijen in potten en bloembakken op een zonnige plek op het balkon of terras.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul graden zakken. Bedek de plant met een dikke laag mulch of stro om de wortels warm te houden. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om te voorkomen dat de wind de plant beschadigt.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te stimuleren en voorkom zaadvorming. Voeg indien nodig meststof toe voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur vloeibare meststoffen tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen heeft om gezond te kunnen groeien en bloeien.

  Het is raadzaam om mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, stro of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende biologische of chemische bestrijdingsmethoden worden toegepast. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, of het besproeien van de plant met een insectendodend middel. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en snel in te grijpen bij een eventuele plaag.

 • Omschrijving

  De Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende rode en gele bloemen op stevige stelen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de Zinnia elegans Swizzle Scarlet & Yellow is groen en lancetvormig, wat een mooi contrast vormt met de felle bloemen. Deze plant is ideaal voor borders, bloembedden en als snijbloem voor boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.