Iresine herbstii

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Iresine herbstii, ook bekend als bloedbladplant, is een opvallende plant met felrode bladeren die zowel binnen als buiten kan groeien. De bladeren hebben een glanzende textuur en kunnen variëren in tinten roze en rood. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Iresine herbstii kan worden gebruikt als decoratieve plant in borders, containers of als bodembedekker. Door zijn heldere kleuren en compacte groei is het een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een opvallende plant in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Iresine herbstii heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot verlies van bladkleur en groeiproblemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is vaak voldoende om de plant eens per week water te geven, maar controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond. De behoefte aan water kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Sterke zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus liever op een plek met wat schaduw.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om zijn groei en kleur te bevorderen. Te veel blootstelling aan koude temperaturen kan schade veroorzaken aan de plant.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden en bloeit gedurende een periode van enkele weken tot soms zelfs maanden.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte. Het kan schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht filteren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, het liefst staat deze plant op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een optimale groei.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei en vorm te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken voor een gezonde uitstraling. Wees voorzichtig met de snoei, zodat de plant niet te veel stress ervaart.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Laat de grond echter niet te drassig worden om wortelrot te voorkomen. Geef in de wintermaanden minder water dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een luchtige potgrond die goed water doorlaat. Vermijd te zware grondsoorten die water vasthouden. Gebruik een mix van potgrond met wat zand of perliet om de afwatering te verbeteren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe meststoffen toe om de groei en kleur van de bladeren te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen met een vochtige doek helpt om stof te verwijderen en de plant gezond te houden. In de lente en zomer kan de plant eens in de twee weken wat plantenvoeding gebruiken.

  Om de plant schoon te maken kan je een zachte doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Besproei de plant af en toe met water om eventueel vuil weg te spoelen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De "Iresine herbstii" heeft veel helder indirect licht nodig. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht, wat bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd koude tocht en direct zonlicht.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van bladeren en groeiproblemen.

  Kamerplanten zoals Iresine herbstii geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH van ongeveer 6 tot 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale kamerplantenmeststof. Gebruik hierbij de aangegeven dosering op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Water de plant voorzichtig na het bemesten om de voedingsstoffen gelijkmatig te laten opnemen.

 • Omschrijving

  Iresine herbstii, ook bekend als bloedbladplant, is een opvallende plant met felrode bladeren die zowel binnen als buiten kan groeien. De bladeren hebben een glanzende textuur en kunnen variëren in tinten roze en rood. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Iresine herbstii kan worden gebruikt als decoratieve plant in borders, containers of als bodembedekker. Door zijn heldere kleuren en compacte groei is het een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een opvallende plant in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.