Echeveria 'Black Prince'

Echeveria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Echeveria 'Black Prince' is een succulente plant met donkere, bijna zwarte bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een licht fluweelachtige textuur en zijn puntig van vorm. In de zomer produceert deze plant stengels met kleine, klokvormige roze bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden en weinig water nodig heeft. De Echeveria 'Black Prince' is een populaire keuze voor zowel binnen als buiten vanwege zijn unieke uiterlijk en eenvoudige verzorgingseisen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Echeveria 'Black Prince' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende zonlicht en geef matig water, vooral in de winter. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Echeveria 'Black Prince' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het liefst staat de plant voor een raam op het zuiden, westen of oosten.

  De Echeveria 'Black Prince' heeft weinig water nodig en moet eens in de 2 tot 3 weken bewaterd worden. Het is belangrijk om de grond volledig te laten drogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van veel licht, dus kan goed in de felle zon staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten genoeg zonlicht krijgen. Let wel op dat de plant niet verbrandt door te felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg voor een warme en zonnige plek om de plant te laten groeien en bloeien.

  De Echeveria 'Black Prince' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, als kamerplant produceert de Echeveria 'Black Prince' zuurstof en filtert het giftige stoffen uit de lucht, wat bijdraagt aan een schonere en gezondere leefomgeving. Het is echter niet zo effectief als luchtzuiverende planten zoals de Areca palm of de ZZ plant.

  Ja, Echeveria 'Black Prince' gedijt het best wanneer hij op een plek staat met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant houdt van een warme en zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden om zijn optimale groei te bevorderen.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen door ze voorzichtig weg te knippen met een scherpe schaar. Snoei alleen wanneer nodig, bijvoorbeeld om de vorm van de plant mooi te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  De Echeveria 'Black Prince' heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten door opdrogen. Geef de plant regelmatig water tijdens de lente en zomer, maar verminder de hoeveelheid water tijdens de herfst en winter. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Echeveria 'Black Prince' heeft goed doorlatende potgrond nodig, bijvoorbeeld cactusgrond gemengd met wat zand. Zorg ervoor dat de pot grote drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt.

  Echeveria 'Black Prince' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voedzaam is en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed worden gedraineerd. Plaats de plant op een zonnige plek en geef af en toe meststoffen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen extreme kou.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte borstel of doek gebruiken. Spuit de bladeren niet rechtstreeks met water, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren houdt de plant gezond en zorgt voor een optimale groei.

  De Echeveria 'Black Prince' heeft veel licht nodig en kan direct zonlicht verdragen. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 10°C. Bij hogere temperaturen boven de 30°C kan de plant bescherming nodig hebben tegen direct zonlicht.

  Kamerplanten zoals Echeveria 'Black Prince' gedijen goed in een gemiddelde luchtvochtigheid van 40-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen. Regelmatig luchten kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Echeveria 'Black Prince' gedijt het best in zanderige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het vermijden van te zure of te basische grond is essentieel voor de gezondheid van de plant. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem is belangrijk voor een optimale groei en bloei.

  Kamerplanten zoals Echeveria 'Black Prince' hebben een lichte bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor vetplanten en cactussen om de plant gezond te houden. Let op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Echeveria 'Black Prince' is een succulente plant met donkere, bijna zwarte bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een licht fluweelachtige textuur en zijn puntig van vorm. In de zomer produceert deze plant stengels met kleine, klokvormige roze bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden en weinig water nodig heeft. De Echeveria 'Black Prince' is een populaire keuze voor zowel binnen als buiten vanwege zijn unieke uiterlijk en eenvoudige verzorgingseisen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.