Kalanchoe marmorata 'Partridge'

Kalanchoe niet bloeiend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe marmorata 'Partridge' is een sierlijke vetplant met grijs-groene bladeren met opvallende paarsbruine vlekken die lijken op de veren van een patrijs. De bladeren hebben een lichte beharing en zijn ongeveer 10-15 cm lang en hebben een ovale vorm. De plant produceert kleine witte bloemen die verschijnen aan lange bloemstengels in de lente en zomer. De Kalanchoe marmorata 'Partridge' gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft matig water nodig. Deze plant is een mooie toevoeging aan een vetplantencollectie en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe marmorata 'Partridge' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft niet veel water nodig en kan goed gedijen in kamertemperatuur en indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen en ziektes.

  Ja, Kalanchoe marmorata 'Partridge' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt voor optimale groei.

  De Kalanchoe marmorata 'Partridge' heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen de gietbeurten door goed opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe marmorata 'Partridge' houdt van indirect zonlicht en verdraagt geen felle zon. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Kalanchoe marmorata 'Partridge' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Ook heeft hij graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt.

  Kalanchoe marmorata 'Partridge' bloeit meestal in de maanden maart tot mei en de bloei kan een paar weken duren.

  Ja, de Kalanchoe marmorata 'Partridge' is een luchtzuiverende plant. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor in huis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, Kalanchoe marmorata 'Partridge' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Plaats hem op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet te hoog of te laag wordt.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Pas op met het snoeien van de stelen, omdat de plant gemakkelijk kan breken.

  Deze plant heeft weinig water nodig en moet tussen gietbeurten volledig uitdrogen. Geef hem matig water en let op dat de potgrond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond met je vinger te controleren voordat je opnieuw water geeft.

  De Kalanchoe marmorata 'Partridge' heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit tot wortelrot kan leiden. Gebruik bij voorkeur speciale cactus- of vetplantenpotgrond.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe marmorata 'Partridge' gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Het regelmatig bemesten van de plant zal de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Zet de plant op een lichte plek met indirect zonlicht en vermijd tocht. Geef de plant in het voorjaar en zomer maandelijks plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek of spons gebruiken om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Besproei de bladeren voorzichtig met water om ze extra schoon te maken. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zet hem niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Plaats de plant het beste in een kamer met veel natuurlijk licht.

  De ideale temperatuur voor de Kalanchoe marmorata 'Partridge' ligt tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  Kamerplanten hebben over het algemeen graag een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien, vooral tijdens droge periodes. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  De Kalanchoe marmorata 'Partridge' heeft een voorkeur voor een enigszins zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Deze plant gedijt het beste in een bodem die licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Gebruik een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen, maar verminder de bemesting in de wintermaanden. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe marmorata 'Partridge' is een sierlijke vetplant met grijs-groene bladeren met opvallende paarsbruine vlekken die lijken op de veren van een patrijs. De bladeren hebben een lichte beharing en zijn ongeveer 10-15 cm lang en hebben een ovale vorm. De plant produceert kleine witte bloemen die verschijnen aan lange bloemstengels in de lente en zomer. De Kalanchoe marmorata 'Partridge' gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft matig water nodig. Deze plant is een mooie toevoeging aan een vetplantencollectie en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.