Verbena Tukana Lilac with Eye

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Tukana Lilac with Eye is een prachtige en kleurrijke plant met lilakleurige bloemen en een opvallend donker hartje. De bloemen hebben een uniek oogje in het midden, wat zorgt voor een speels en levendig effect in de tuin. Deze Verbena soort staat bekend om zijn lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. De Verbena Tukana Lilac with Eye is een mooie toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, ook in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin als je op zoek bent naar planten die het hele jaar door kleur geven.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een vaste plant die het beste gedijt in goed doorlatende grond en volle zon.

  Ja, de Verbena Tukana Lilac with Eye is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant vereist weinig verzorging en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en voldoende zonlicht.

  De Verbena Tukana Lilac with Eye heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven, zodat hij zich goed kan verspreiden en bloeien in jouw tuin. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en voedingsstoffen kan ontvangen.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is aan te raden om de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag te geven voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te nat staat. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen die nectar bevatten en aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers. Het helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die deze insecten aantrekt.

  Ja, de Verbena Tukana Lilac with Eye trekt bestuivers aan zoals vlinders, bijen en hommels. Dit zorgt voor een verhoogde biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en kleine dieren.

  Verbena Tukana Lilac with Eye bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 12 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme dagen. De plant kan ook goed tegen droge grondcondities.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bedoeld is voor in de tuin of op het balkon. Eet geen delen van deze plant.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluiden te dempen en kan dus een positieve invloed hebben op de akoestiek in jouw tuin of buitenruimte. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte en de dichtheid van de plant. Over het algemeen kunnen tuinplanten helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de buitenruimte.

 • De plant dient regelmatig te worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren en snoei dode of beschadigde takken weg voor een gezonde groei. Snoei in het voorjaar of na de bloei voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Potgrond: Zorg voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Kant-en-klare potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor de Tuinplanten. Zorg voor een pH-waarde rond de neutrale tot lichtzure kant. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en de voedingsstoffen vast te houden.

  De Tuinplanten "Verbena Tukana Lilac with Eye" groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant kan goed gedijen in borders, potten of hanging baskets.

  Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor vorst. Om ze te beschermen tegen koude temperaturen, kunt u ze bedekken met een laagje mulch of stro. Ook is het verstandig om potplanten tijdens de winter naar binnen te halen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Het is ook aan te raden om de plant elk voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals Verbena Tukana Lilac with Eye hebben behoefte aan een voedzame bodem. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het toevoegen van organisch materiaal aan de bodem. Een laagje mulch van ongeveer 5-10 cm dik rond de planten zal helpen bij het behouden van vocht en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om de mulch regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  De Verbena Tukana Lilac with Eye gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met organische materialen of meststoffen. Een goede balans in de pH-waarde van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Je kunt ongedierte bestrijden door regelmatig de plant te controleren op plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Daarnaast kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Als laatste kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of insecticidale zeep.

 • Omschrijving

  De Verbena Tukana Lilac with Eye is een prachtige en kleurrijke plant met lilakleurige bloemen en een opvallend donker hartje. De bloemen hebben een uniek oogje in het midden, wat zorgt voor een speels en levendig effect in de tuin. Deze Verbena soort staat bekend om zijn lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. De Verbena Tukana Lilac with Eye is een mooie toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.