Sutera Bacopa Cabana Blue

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sutera Bacopa Cabana Blue is een prachtige hangplant met kleine, blauwe bloemen die bloeien van lente tot herfst. De plant heeft een hangende groeiwijze en kan goed gedijen in hanging baskets of bloembakken. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de helderblauwe bloemen. Sutera Bacopa Cabana Blue heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is perfect voor het creëren van een zomerse en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een uitstekende keuze voor tuinen en borders vanwege zijn langdurige groene uitstraling.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom belangrijk om hem tijdens de winter binnen te zetten of te beschermen tegen de kou. Het is een tuinplant die vanaf het voorjaar tot het najaar buiten kan staan.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en zorgen voor voldoende zonlicht is voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei worden belemmerd en kan de plant minder bloeien. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het minstens een paar uur zonlicht per dag ontvangt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en heldere kleur. Het is een goede keuze om deze plant aan te planten als je deze insecten wilt aantrekken in je tuin. Let op: het kan per locatie verschillen welke insecten worden aangetrokken.

  Ja, tuinplanten zorgen voor biodiversiteit doordat ze insecten aantrekken zoals bijen en vlinders. De plant draagt bij aan een gevarieerde flora in de tuin en trekt daardoor verschillende soorten dieren aan. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan duren tot wel twee maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren. Let altijd op bij het eten van planten uit de tuin en zorg ervoor dat ze eetbaar zijn.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen vanwege hun bladeren en stelen, maar dit is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Het groen kan een beperkte buffer vormen tegen omgevingsgeluid, vooral in buitenomgevingen. Het effect zal echter niet significant zijn in vergelijking met andere geluidsdempende materialen.

 • Je kunt deze plant regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden en om de groei te bevorderen. Verwijder dode of uitgedroogde takken en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar na de vorstperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Tuinplanten vereisen goed doorlatende potgrond om gezond te blijven. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten dient goed waterdoorlatend te zijn en in staat zijn om voedingsstoffen vast te houden. Een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde is ideaal voor gezonde groei en bloei van tuinplanten. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan helpen om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de grond vochtig, maar niet te nat. Het is een ideale plant voor in hanging baskets of bloembakken.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperatuur onder de 0°C daalt. Je kunt de plant beschermen door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rondom de wortels of door de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte locatie. Het is belangrijk om de plant goed in de gaten te houden en passende maatregelen te nemen om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen af om de groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant gedurende het groeiseizoen ongeveer eens per maand voor optimale resultaten.

  Het gebruik van mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan worden aangebracht rond de planten nadat ze zijn geplant en regelmatig worden bijgewerkt om de beste resultaten te behalen. Tuinafval, houtsnippers, stro of compost kunnen allemaal dienen als mulchmateriaal voor tuinplanten.

  Deze plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op insecten, zoals bladluizen en spint. Indien nodig kunnen deze worden bestreden met behulp van natuurlijke vijanden of milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water om de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  Sutera Bacopa Cabana Blue is een prachtige hangplant met kleine, blauwe bloemen die bloeien van lente tot herfst. De plant heeft een hangende groeiwijze en kan goed gedijen in hanging baskets of bloembakken. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de helderblauwe bloemen. Sutera Bacopa Cabana Blue heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is perfect voor het creëren van een zomerse en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.