Petunia Sanguna Blue

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna Blue is een prachtige bloeiende plant met diepblauwe bloemen die een opvallend contrast vormen met het heldergroene blad. Het is een compacte plant die goed gedijt in hangmanden, bloembakken en borders in de tuin. De bloemen bloeien van het voorjaar tot het najaar en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor de beste groei en bloei. De Petunia Sanguna Blue is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia Sanguna Blue is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te zetten in een vorstvrije ruimte.

  Ja, de Petunia Sanguna Blue is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Regelmatig water geven en het verwijderen van uitgebloeide bloemen is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant af en toe met plantenvoeding voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Het is aanbevolen om de planten op minimaal 20 centimeter afstand van elkaar te planten.

  De Petunia Sanguna Blue groeit het beste op een zonnige locatie, waar het minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Voor een optimale groei en bloei is het daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Regelmatig controleren of de plant water nodig heeft is aanbevolen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die hij produceert. Het is een goede keuze voor een tuin die deze bestuivers wil aantrekken.

  Tuinplanten, zoals deze plant, dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken zoals vlinders, bijen en hommels. Ze zorgen voor bestuiving en vormen een onderdeel van het ecosysteem in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken duren. Het is een populaire tuinplant vanwege de langdurige bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen schadelijk zijn bij consumptie. Het is belangrijk om planten altijd van tevoren te controleren voordat je ze consumeert.

  Veel tuinplanten hebben een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en stelen. Het effect is echter meestal minimaal. Voor een significant geluidsdempend effect zijn specifieke geluidswerende materialen nodig.

 • De Tuinplanten moeten regelmatig worden gesnoeid om ze gezond en en in vorm te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei de plant terug tot ongeveer de helft van de oorspronkelijke grootte om een bossige en compacte groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor Tuinplanten zoals "Petunia Sanguna Blue" adviseren wij goed doorlatende potgrond met voedingsstoffen. Deze grond zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost of meststof toe voor een optimale groei.

  De Petunia Sanguna Blue gedijt het best op een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en regen.

  Eenmaal de vorst begint, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme kou. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook aan te raden om de plant naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei de plant indien nodig om een compacte vorm te behouden.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en mooie bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomermaanden volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot overmatige groei en verminderde bloei.

  Het gebruik van mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het creëert een goede isolatie voor de wortels en verbetert de bodemstructuur. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar en zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten zoals de Petunia Sanguna Blue gedijen goed in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem en voorkom wateroverlast om problemen te voorkomen.

  Je kunt ongedierte bestrijden door regelmatig de plant te controleren op luizen, trips en witte vlieg. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden om het probleem aan te pakken. Zorg ook voor een goede beluchting en voorkom dat de plant te vochtig staat om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna Blue is een prachtige bloeiende plant met diepblauwe bloemen die een opvallend contrast vormen met het heldergroene blad. Het is een compacte plant die goed gedijt in hangmanden, bloembakken en borders in de tuin. De bloemen bloeien van het voorjaar tot het najaar en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor de beste groei en bloei. De Petunia Sanguna Blue is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.