Nemesia Impressario White

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia Impressario White er en smuk og kompakt haveplante med hvide blomster, der spreder en dejlig duft. Denne plante blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Nemesia Impressario White trives godt i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Det er en ideel plante til bede, stenbede og blomsterkasser. Denne plante giver en glad og frisk udstråling i enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Nemesia Impressario White er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante mister sit løv om efteråret og blomstrer om sommeren og efteråret. Det er en årlig plante, der skal plantes igen årligt.

  Nemesia Impressario White er ikke hårdfør og tåler ikke frost godt. Det anbefales at bringe planten indendørs i vinterperioden for at undgå frostsprængninger. Det er derfor ikke en passende plante at lade stå udenfor hele året rundt i vores klima.

  Nemesia Impressario White er let at vedligeholde og velegnet til haven. Den kræver regelmæssig vanding og tilstrækkeligt med sollys. Det er en robust og sund plante, der ikke kræver meget særlig pleje.

  Planten har brug for cirka 20 cm plads for at kunne vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag også hensyn til nærheden af andre planter for ikke at hindre væksten.

  Nemesia Impressario White trives bedst i fuld sol, men kan også trives i halvskygge. Dog kan blomstringen muligvis være mindre overdådig i skygge end i solen. Det anbefales at placere planten på et sted med tilstrækkeligt lys til optimal vækst.

  Planter i haven har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed og kun vand, når det øverste lag føles tørt. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten mere vand end om vinteren.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og farverige blomster. Det er en berigelse for haven og bidrager til ekstra biodiversitet. Planter, der tiltrækker insekter, er ofte gavnlige for økosystemet.

  Ja, planter fra Nemesia-familien tiltrækker bestøvende insekter som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Disse planter skaber en sund og afbalanceret miljø for forskellige plantearter og dyr. Så det er positivt for biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til september og har en blomstringsperiode på cirka 4 til 5 måneder. Blomsterne har en frisk, hvid farve og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en smuk tilføjelse til haven i løbet af sommermånederne.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Sørg for tilstrækkelig vand og eventuelt lidt beskyttelse under meget varme sommerdage.

  Nej, Nemesia Impressario White er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og duft. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Nej, planten Nemesia Impressario White har ikke lyddæmpende egenskaber.

 • Haveplanter som Nemesia Impressario White kan beskæres tilbage efter blomstring for at fremme væksten og holde planten kompakt. Fjern også regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Sørg for at have en god skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Have i almindelighed brug for mere vand end planter, der ikke blomstrer. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Giv vand, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  For haveplanter er det vigtigt at bruge pottemuld, der er let og godt drænet. Undgå tunge og kompakte jordtyper for at forhindre rodødder. Sørg for en afbalanceret pottemuld med tilstrækkeligt næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  En god jordkvalitet er vigtig for haveplanter som disse, de trives bedst i veldrænet jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd, undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden ved regelmæssig gødskning.

  Nemesia Impressario White trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og varme for at kunne blomstre optimalt. Denne haveplante trives godt i bede, blomsterkasser og hængekurve.

  Om vinteren er det tilrådeligt at beskytte planten mod frost ved at lægge muld omkring rødderne. Derudover kan det hjælpe at flytte planten til et beskyttet sted eller dække den med en havefleece. Om foråret kan beskyttelsen fjernes, så snart frosten er ovre.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for et solrigt sted i fugtig, veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstre godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med brugen af gødning.

  At mulche med organisk materiale som kompost eller barkflis hjælper med at holde på fugtigheden i jorden og undertrykker ukrudtsvækst. På den måde forbliver jorden sund og næringsrig for havplanterne. Vær opmærksom på, at mulchen ikke påføres for tæt på plantens stilke for at undgå skimmeldannelse.

  Nemesia Impressario White foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt tilpasse den med organisk gødning eller jordforbedringsmidler. En god surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, trips og spindemider på denne haveplante. Det kan være nyttigt at sprøjte planten lejlighedsvis med en mild sæbeopløsning eller insektmiddel for at bekæmpe skadedyr. Derudover kan fjernelse af angrebne blade og plantedele hjælpe med at forhindre spredning af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Nemesia Impressario White er en smuk og kompakt haveplante med hvide blomster, der spreder en dejlig duft. Denne plante blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Nemesia Impressario White trives godt i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Det er en ideel plante til bede, stenbede og blomsterkasser. Denne plante giver en glad og frisk udstråling i enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.