Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Rose

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Rose is een prachtige bloeiende plant met roze bloemen die lijken op rozen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle zon als in de schaduw gedijen. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Spellbound Rose is een populaire keuze voor borders, containers en hanging baskets vanwege zijn kleurrijke en langdurige bloei. Deze Impatiens plant vergt niet veel onderhoud en is ideaal voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens "Spellbound Rose" is geen groenblijvende plant. Het is een populaire eenjarige plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het is dus nodig om de plant jaarlijks opnieuw te planten.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen kou. Het is geen geschikte plant voor de tuin in koudere klimaten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de schaduwrijke gebieden. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Voor de plant Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Rose is het aan te raden om ongeveer 20-30cm ruimte te houden tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Rose groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus ongeveer 2-3 keer per week water geven is meestal voldoende. Het is belangrijk om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Rose trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een welkome toevoeging aan de tuin en zorgt voor een levendige en kleurrijke omgeving. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun omgeving.

  Deze plant trekt bestuivende insecten en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn kleurrijke bloemen en gemakkelijke verzorging. Het toevoegen van verschillende planten aan de tuin helpt ook de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n vijf maanden.

  Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Rose kan beter niet in de volle zon worden geplaatst. Het is aan te raden om deze plant in de halfschaduw te zetten. Te veel direct zonlicht kan schade aan de plant veroorzaken.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of stengels van deze plant te consumeren. Het is het beste om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, de Impatiens plant is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de tuin of op het balkon.

 • Knip regelmatig verwelkte bloemen weg om de bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de planten in het voorjaar om de vorm te behouden en te voorkomen dat ze te groot worden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat water op de bladeren terechtkomt om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig water krijgt om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig de plant water te geven.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd waterstagnatie om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten in het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en kou. Dit kan onder andere door de plant te bedekken met stro of bladeren, of door hem tijdelijk naar binnen te verplaatsen. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen. Plaats de plant op een plek met halfschaduw.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking voor optimale resultaten.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het is het beste om organisch mulchmateriaal zoals compost, bladeren of stro te gebruiken voor optimale resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de planten ligt om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in zure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Veel tuinplanten hebben een voorkeur voor licht zure bodemomstandigheden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen biologische insecticiden worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast kunnen regelmatige controles en het handmatig verwijderen van plagen helpen bij het voorkomen van schade aan de planten. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende ruimte tussen de planten om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Rose is een prachtige bloeiende plant met roze bloemen die lijken op rozen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle zon als in de schaduw gedijen. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Spellbound Rose is een populaire keuze voor borders, containers en hanging baskets vanwege zijn kleurrijke en langdurige bloei. Deze Impatiens plant vergt niet veel onderhoud en is ideaal voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.