Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv is een compacte en rechtopstaande bloeiende plant met prachtige abrikooskleurige bloemen. Het heeft een langere bloeiperiode en kan goed gedijen in zonnige locaties in de tuin. De plant heeft een bossige groeiwijze en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig snoeien vereist om de bloei te stimuleren. Deze Diascia-soort voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die bloeit van het voorjaar tot de herfst. Het is belangrijk om de plant na de bloeiperiode te vervangen door een nieuwe plant.

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of een beschermhoes. Diascia's kunnen in het voorjaar weer opnieuw uitlopen na een koude winterperiode.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig verzorging en gedijt goed in de tuin. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant.

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich comfortabel te voelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de plant gezond kan blijven. Zorg voor voldoende afstand tussen verschillende planten om de groei en bloei te bevorderen.

  Nee, de Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zou de plant niet goed kunnen groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Diascia plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het kan bijen en vlinders helpen bij het bestuivingsproces en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor liefhebbers van vlinders en bijen.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door vogels, insecten en andere dieren aan te trekken. Ze zorgen voor diversiteit in de tuin en bevorderen het ecosysteem. Het is dus goed voor biodiversiteit om tuinplanten zoals deze te hebben in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Deze plant staat bekend om zijn verdraagzaamheid tegen zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plantensoort. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. Het biedt voornamelijk kleur en sfeer in de tuin.

 • Je kunt deze plant het beste na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode of zieke stengels en knip de plant terug tot ongeveer 5 cm boven de grond. Dit kan het beste in het voorjaar of najaar worden gedaan.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant houdt van goed doorlatende potgrond die licht vochtig is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Voeg regelmatig voeding toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, bij voorkeur minimaal 6 uur per dag. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft de Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv bescherming nodig tegen vorst en kou. Bedek de plant met een dikke laag mulch of zet hem binnenshuis op een koele, lichte plek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  De Diascia plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek in de tuin. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch rondom de plant help bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei. Het aanbrengen van mulch in het voorjaar kan helpen bij het bevorderen van gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem rond de 6 tot 7 ligt. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor ongedierte zoals bladluizen en witte vlieg kan een biologisch bestrijdingsmiddel zoals pyrethrum worden gebruikt. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren helpt ook bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen ook worden ingezet voor de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Diascia Flying Colors Upright Aprico Improv is een compacte en rechtopstaande bloeiende plant met prachtige abrikooskleurige bloemen. Het heeft een langere bloeiperiode en kan goed gedijen in zonnige locaties in de tuin. De plant heeft een bossige groeiwijze en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig snoeien vereist om de bloei te stimuleren. Deze Diascia-soort voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.