Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1

Begonia (Semperflorens Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 is een compacte en rijkbloeiende plant met opvallend helderrode bloemen. Het blad van deze plant is frisgroen en glanzend, waardoor het een aantrekkelijke uitstraling heeft. Braveheart F1 is een sterke en robuuste begonia die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze plant is ideaal voor het planten in borders, bloembakken of hanging baskets. De Begonia Braveheart F1 trekt dankzij zijn bloemen en bladeren veel vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet de hele winter groen zal blijven. Het zijn dus geen winterharde planten.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 is niet winterhard en dient binnen gehouden te worden tijdens koude temperaturen. Het is een tuinplant die gevoelig is voor vorst en bescherming nodig heeft in de winter. Het beste is om de plant binnen te plaatsen of te bedekken met een vorstbeschermingsdoek.

  Ja, de Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Deze tuinplant gedijt goed in vochtige grond en gedeeltelijke schaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal de plant gezond houden.

  Voor Begonia's heb je ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen de planten om ze goed te laten groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht op elkaar staat.begonias staan graag op een lichte, warme plek in halfschaduw.

  Ja, Begonia's (Semperflorens Grp) Braveheart F1 groeien goed in de schaduw. Het zijn planten die gedijen in gedeeltelijke tot volledige schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt en bescherm hem tegen direct zonlicht.

  De Begonia heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het kan helpen om deze nuttige insecten naar de tuin te lokken.

  Begonia's zijn geen inheemse planten en dragen daarom niet bij aan de biodiversiteit. Voor meer biodiversiteit in de tuin kun je beter kiezen voor inheemse plantensoorten zoals wilde bloemen en grassen. Het is belangrijk om een gevarieerde mix van planten aan te bieden om insecten en andere dieren aan te trekken.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 bloeit typically van juni tot september en de bloei kan duren tot wel enkele maanden. Deze plant staat bekend om zijn langdurige en kleurrijke bloei in de zomermaanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om in de heetste uren van de dag wat schaduw te bieden om verbranding te voorkomen.

  Nee, Begonia's zijn niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Nee, Begonia's hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. De planten zijn voornamelijk bedoeld als decoratieve toevoeging voor tuinen, balkons en terrassen. Het bladoppervlak kan echter wel wat geluid absorberen.

 • Het is niet nodig om de begonia regelmatig te snoeien, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden weggeknipt. Dit kan het best worden gedaan in het voorjaar of in de herfst. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om verspreiding van ziekten te voorkomen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede potgrond. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende planten in de tuin. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voeding bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Voor Tuinplanten in het algemeen is een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen ideaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is vaak het meest geschikt voor Tuinplanten.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 groeit het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en tocht. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter is het belangrijk om Begonia's vorstvrij te bewaren, bijvoorbeeld in een kas of binnenshuis. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen tocht en te zorgen voor voldoende licht en luchtvochtigheid.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 geeft de voorkeur aan een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd overtollig water. Geef regelmatig plantenvoeding voor een goede groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom de plant te beschermen tegen uitdroging en onkruidgroei. Het kan ook helpen bij het vasthouden van vocht en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de mulch laag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Begonia's (Semperflorens Grp) Braveheart F1, kunnen verschillende methoden worden toegepast. Dit kan variëren van het regelmatig controleren en verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte tot het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of biologische bestrijdingsmethoden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en regelmatig de gezondheid van de planten te controleren.

 • Omschrijving

  De Begonia (Semperflorens Grp) Braveheart F1 is een compacte en rijkbloeiende plant met opvallend helderrode bloemen. Het blad van deze plant is frisgroen en glanzend, waardoor het een aantrekkelijke uitstraling heeft. Braveheart F1 is een sterke en robuuste begonia die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze plant is ideaal voor het planten in borders, bloembakken of hanging baskets. De Begonia Braveheart F1 trekt dankzij zijn bloemen en bladeren veel vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.