Costus curvibracteatus 'Orange Princess'

Overig kamerplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Orange Princess' is een opvallende plant met heldere oranje bloemen die in clusters groeien bovenop stevige, rechtopstaande stengels. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in warme, vochtige omstandigheden. 'Orange Princess' is een relatief gemakkelijk te verzorgen plant en trekt vlinders en bijen aan door zijn zoete nectar. Deze plant voegt een vleugje tropische uitstraling toe aan elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en regelmatig water geven zonder dat de grond te nat wordt. Af en toe bemesten en de bladeren afstoffen kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Costus curvibracteatus 'Orange Princess' heeft helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam dat veel licht binnenlaat, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Costus curvibracteatus 'Orange Princess' heeft regelmatig water nodig, ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Pas op voor te veel water, dit kan leiden tot wortelrot.

  Costus curvibracteatus 'Orange Princess' houdt niet van direct zonlicht, maar wel van lichte tot halfschaduwrijke plekken. Zorg ervoor dat de plant niet te veel blootgesteld wordt aan felle zon. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, Costus curvibracteatus 'Orange Princess' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te vermijden dat hij blootgesteld wordt aan koude temperaturen. Het is aanbevolen om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus en de bloeiperiode kan tot twee maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en te filteren. Dit zorgt voor een schonere en gezondere binnenlucht.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd voor een verzorgd uiterlijk. Het is aan te raden om regelmatig de plant te controleren op ongedierte of ziekten en deze indien nodig te behandelen. Bij twijfel kan altijd advies worden ingewonnen bij een tuincentrum of plantenspecialist.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten iets opdrogen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Af en toe afstoffen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kan je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek of een kwast. Het is ook belangrijk om regelmatig de pot en schotel schoon te maken om de plant gezond te houden. Gebruik hiervoor lauwwarm water en eventueel wat mild afwasmiddel.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of tocht, dit kan schade veroorzaken. Houd de plant op een plek met een constante temperatuur voor optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig tot hoog zijn om een ​​gezonde groei te garanderen. Een luchtbevochtiger kan nuttig zijn als de luchtvochtigheid in huis te laag is. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten zoals de Costus curvibracteatus 'Orange Princess' moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodemzuurgraad is belangrijk voor een gezonde groei van de plant. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde op het juiste niveau te houden.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Geef de plant tijdens de rustperiode geen extra voeding.

 • Omschrijving

  'Orange Princess' is een opvallende plant met heldere oranje bloemen die in clusters groeien bovenop stevige, rechtopstaande stengels. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in warme, vochtige omstandigheden. 'Orange Princess' is een relatief gemakkelijk te verzorgen plant en trekt vlinders en bijen aan door zijn zoete nectar. Deze plant voegt een vleugje tropische uitstraling toe aan elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.