Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' is een prachtige vaste plant met opvallende witte pluimen die in de zomer bloeien. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een frisgroene kleur. Deze astilbe wordt ongeveer 60-80 cm hoog en staat het liefst op een halfschaduwrijke plek in de tuin. 'Boogie Woogie' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin. Deze soort is ook geschikt voor vochtige grond, waardoor het goed gedijt bij vijvers of waterpartijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' is redelijk makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Regelmatig bemesten en snoeien bevordert de groei.

  Astilbes hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Ze kunnen ook gedijen in halfschaduw.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om eens per week water te geven.

  Deze plant houdt niet van de felle zon en verkiest een plekje met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met halfschaduw tot schaduw.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' houdt van een koelere omgeving en vochtige grond. Ze gedijen goed in de schaduw en tolereren geen felle zon. Het is daarom belangrijk om de plant uit de buurt van warmtebronnen te houden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, Astilbe planten dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis doordat ze koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Dit zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het regelmatig onderhouden en verzorgen van de plant helpt bij het handhaven van deze luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen en te groeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • Astilbe planten moeten in de herfst worden teruggesnoeid tot ongeveer 5 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook dode bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de plant beschadigen, dus wees voorzichtig.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant nooit in een laag water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Astilbe houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei de bladeren regelmatig met water.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht zuur is en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht ontvangt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een hoge organische inhoud. Zorg voor een neutrale tot zure pH-waarde en vermijd zware kleigrond. Het regelmatig toevoegen van compost of mulch zal de bodemkwaliteit verbeteren.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei en bloei.

  Astilbe 'Boogie Woogie' kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Waterdruppels op de bladeren kunnen worden verwijderd met een plantenspuit of een doek. Het is belangrijk om regelmatig de plant schoon te maken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk voor de plant om voldoende licht te krijgen om gezond te blijven.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' gedijt het best bij een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou, aangezien dit de groei en bloei kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is aan te raden de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het creëren van de juiste omgeving voor deze plant.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' geeft de voorkeur aan zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om deze plant niet in te kleine potten te planten, zodat de wortels voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en te groeien. Een goede afwatering is ook essentieel om te voorkomen dat de wortels rotten.

  Astilbes hebben een lichte bemesting nodig in het voorjaar met een organische meststof. Gebruik een evenwichtige formule zoals 10-10-10 voor een gezonde groei en bloei. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Astilbe (Arendsii Grp) 'Boogie Woogie' is een prachtige vaste plant met opvallende witte pluimen die in de zomer bloeien. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een frisgroene kleur. Deze astilbe wordt ongeveer 60-80 cm hoog en staat het liefst op een halfschaduwrijke plek in de tuin. 'Boogie Woogie' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin. Deze soort is ook geschikt voor vochtige grond, waardoor het goed gedijt bij vijvers of waterpartijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.