Kalanchoe 'Mirabella White'

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe 'Mirabella White' is een prachtige vetplant met opvallende witte bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en glanzende, ovale bladeren. De bloemen van de 'Mirabella White' staan in trossen bovenaan de plant en bloeien gedurende lange tijd. Deze Kalanchoe is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats. Het is een mooie aanwinst voor in huis of op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe 'Mirabella White' is makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water nodig en gedijt goed op een zonnige plek. Regelmatig wat mest geven bevordert de groei en bloei van de plant.

  Ja, Kalanchoe 'Mirabella White' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Kalanchoe 'Mirabella White' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan daarvan verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht krijgt, maar niet direct in de felle zon staat. Beperk de blootstelling aan de zon tot de ochtenduren of aan het einde van de middag.

  Ja, Kalanchoe 'Mirabella White' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden om optimale groei te stimuleren. Het is raadzaam om de plant binnen te houden tijdens koudere periodes.

  De Kalanchoe 'Mirabella White' bloeit vanaf het late voorjaar tot in de zomermaanden. De bloeiperiode kan duren van 6 tot 10 weken, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, de Kalanchoe 'Mirabella White' behoort tot de kamerplanten die de lucht kunnen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, jouw plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de optimale temperatuur voor jouw plant om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Het is aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen door ze met een scherpe schaar af te knippen. Snoei dode of beschadigde bladeren weg om de plant gezond te houden. Verjong de plant door af en toe lange stelen in te korten.

  Deze plant heeft matig water nodig. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe 'Mirabella White' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de 2-3 jaar.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze vereist een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem lichtvochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Het gebruik van een pot met drainagegaten kan helpen voorkomen dat de wortels verdrinken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  Om de plant stofvrij te houden, kan je de bladeren afnemen met een vochtige doek. Vergeet niet om af en toe ook de bloempot schoon te maken. Een lichte sproeibeurt met water kan helpen om eventueel stof te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de zomer, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Zet de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige stelen en minder bloemen.

  De optimale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid nodig tussen de 50% en 70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De kamerplant Kalanchoe 'Mirabella White' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH van ongeveer 6,0 tot 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant.

  De Kalanchoe 'Mirabella White' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe 'Mirabella White' is een prachtige vetplant met opvallende witte bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en glanzende, ovale bladeren. De bloemen van de 'Mirabella White' staan in trossen bovenaan de plant en bloeien gedurende lange tijd. Deze Kalanchoe is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats. Het is een mooie aanwinst voor in huis of op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.