Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose'

Kalanchoe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' is een compacte vetplant met vlezige donkergroene bladeren en prachtige roze bloemen die lijken op kleine rozen. De bloemen bloeien in clusters aan de top van de stelen en zorgen voor een kleurrijke en opvallende uitstraling. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft slechts af en toe wat water nodig. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn mooie bloemen en lange bloeiperiode. De Kalanchoe 'Mirabella Rose' kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang hij voldoende zonlicht krijgt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten als de temperatuur lager wordt dan dit. Planten in potten zijn gevoeliger voor kou dan planten in de volle grond.

  Ja, de Kalanchoe is een makkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven zonder dat de grond te nat wordt. Daarnaast heeft de plant weinig mest nodig.

  De Kalanchoe heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de groei van de wortels en geef de plant voldoende ruimte om te kunnen ontwikkelen.

  De plant groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Zorg voor voldoende licht om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe 'Mirabella Rose' heeft matig water nodig en moet ongeveer één keer per week water krijgen. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten in opdroogt om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat.

  Ja, deze planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun bloemen die hen van voedsel voorzien. Hierdoor kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan de bestuiving in je tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan de biodiversiteit in je tuin.

  Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' draagt niet significant bij aan de biodiversiteit, omdat het een gecultiveerde soort is die voornamelijk in tuinen wordt gekweekt voor decoratieve doeleinden. Voor een grotere bijdrage aan biodiversiteit kunnen inheemse plantensoorten worden overwogen die beter zijn aangepast aan het lokale ecosysteem.

  De Kalanchoe bloeit normaal gesproken in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige standplaats. Het is een sterke plant die houdt van veel licht en zal mooi bloeien onder deze omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en voeding om de plant gezond te houden.

  Nee, de Kalanchoe planten zijn niet eetbaar en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als ze worden geconsumeerd. Het is beter om ze alleen als decoratie in huis te houden. Het sap van de Kalanchoe planten kan huidirritatie veroorzaken bij sommige mensen.

  Ja, Kalanchoe planten staan bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Door hun dichte bladeren en compacte groei kunnen ze geluid absorberen en helpen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Ze zijn daarom geschikt om in huis te plaatsen als natuurlijke geluidsisolatie.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Snoei ook regelmatig de uitlopers om de vorm van de plant te behouden.

  De Kalanchoe 'Mirabella Rose' vraagt weinig water en het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten volledig te laten drogen. Geef liever te weinig water dan te veel, anders kan dit leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de plant in de lente en zomer eens in de twee weken water te geven.

  Voor de Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed waterdoorlatend is. Een mengsel van potgrond met grof zand of perliet is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe houdt van goed doorlatende grond die licht vochtig is en geen stilstaand water bevat. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor de gezonde groei van deze tuinplant.

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in hete zomermaanden. De plant is geschikt om zowel binnen als buiten te worden geplaatst.

  In de winter is het belangrijk om de Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld noppenfolie. Zorg er ook voor dat de plant tijdens koude periodes niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar weer buiten te zetten, zodat hij kan genieten van voldoende licht en frisse lucht.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek. Zorg ervoor dat de grond goed wordt gedraineerd en geef matig water. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Kalanchoe Mirabella Rose heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Pas op met overbemesting, dit kan schade veroorzaken aan de plant.

  Het gebruik van mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en leg deze rond de planten in de tuin.

  Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' heeft graag een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg dus voor een goede drainage en geef de plant regelmatig water.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals bladluizen of spint. Deze kunnen bestreden worden met bijvoorbeeld een milieuvriendelijke insectenspray. Het is aan te raden om de plant goed te verzorgen en te voorzien van voldoende voeding, zodat hij beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel 'Mirabella Rose' is een compacte vetplant met vlezige donkergroene bladeren en prachtige roze bloemen die lijken op kleine rozen. De bloemen bloeien in clusters aan de top van de stelen en zorgen voor een kleurrijke en opvallende uitstraling. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft slechts af en toe wat water nodig. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn mooie bloemen en lange bloeiperiode. De Kalanchoe 'Mirabella Rose' kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang hij voldoende zonlicht krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.