Ajania pacifica 'Laika'

Ajania pacifica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ajania pacifica 'Laika' is een mooie en compacte vaste plant met grijsgroene bladeren. De bladeren van deze plant hebben een zilverachtige glans en een fijne textuur. In de herfst veranderen de bladeren naar een warme oranje-bruine kleur wat zorgt voor een prachtige toevoeging aan de tuin. De plant bloeit in de late zomer tot de herfst met kleine gele bloemen die vlinders aantrekken. Ajania pacifica 'Laika' is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ajania pacifica 'Laika' is een makkelijk te onderhouden plant. Het heeft weinig water en voeding nodig en kan goed gedijen in verschillende lichtomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een compacte groei te bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen van de plant gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  "Deze plant houdt van indirect zonlicht en kan verbranden in felle zon. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting heeft tegen direct zonlicht. Zorg voor een lichte en luchtige plek in huis voor deze plant."

  De plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant in een warme omgeving te plaatsen om zijn groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of kou.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend door het proces van fotosynthese waarbij ze koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven. Planten helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur staat om gezond te blijven. Te hoge of te lage temperaturen kunnen stress veroorzaken bij de plant.

 • De plant kan worden gesnoeid door de uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en de grootte te controleren. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden kan de plant met mate water krijgen.

  Ajania pacifica 'Laika' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Gebruik een mix van potgrond en zand om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Voeg wat organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen te leveren.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig water krijgen. Bemest de plant af en toe om de groei te stimuleren en zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren vegen met een zachte borstel of doek. U kunt ook de bladeren af en toe besproeien met water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen koude tocht en extreme temperaturen. Houd de plant weg bij verwarmings- en airconditioningbronnen.

  De luchtvochtigheid dient gematigd te zijn, dus niet te vochtig of te droog. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet direct naast een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Een te zure bodem kan problemen veroorzaken in de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren.

  De plant heeft af en toe extra voeding nodig tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een universele meststof voor kamerplanten. Gebruik de meststof volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, wees dus voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Ajania pacifica 'Laika' is een mooie en compacte vaste plant met grijsgroene bladeren. De bladeren van deze plant hebben een zilverachtige glans en een fijne textuur. In de herfst veranderen de bladeren naar een warme oranje-bruine kleur wat zorgt voor een prachtige toevoeging aan de tuin. De plant bloeit in de late zomer tot de herfst met kleine gele bloemen die vlinders aantrekken. Ajania pacifica 'Laika' is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.