Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco'

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' is een prachtige en opvallende plant met grote, felrode bloemen die lijken op klaprozen. De bloemen hebben een donkerrode hart en contrasteren mooi met het donkergroene, glanzende blad. Deze cultivar heeft een compacte groeiwijze en kan zowel als kamerplant worden gehouden als buiten in een pot of border. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die van een zonnige standplaats houdt en regelmatig water nodig heeft. De 'San Marco' is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en exotische planten in de tuin of op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Hibiscus is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten en snoeien zal de plant gezond houden.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, de plant houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt of in de ochtend- of avondzon staat. Een teveel aan fel zonlicht kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Hibiscus planten houden van warmte en gedijen het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Ze kunnen gevoelig zijn voor koude tocht, dus zorg voor een warme en beschutte plek in huis. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken en plotselinge temperatuurveranderingen.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel acht weken duren.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' is een luchtzuiverende plant. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het dragen van deze plant kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' geeft de voorkeur aan een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze ideale temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg dus voor een warme en stabiele omgeving voor optimale groei van de Hibiscus.

 • Het is aan te raden om de Hibiscus rosa-sinensis regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Snoei dode, beschadigde of zieke takken weg en verwijder ook regelmatig de uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren en voeg eventueel wat organische meststof toe in het groeiseizoen om de plant te voeden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten hebben behoefte aan goed doorlatende, voedzame potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet drassig is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren af te vegen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen. Gebruik geen chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen om de plant schoon te maken.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' heeft een voorkeur voor een lichte standplaats en kan het beste op een plek staan waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15°C daalt, omdat dit kan leiden tot schade aan de plant. Plaats de plant op een plek waar hij beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig de bladeren te besproeien met water. Plaats de plant ook niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodemzuurgraad kan helpen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u toedient.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis 'San Marco' is een prachtige en opvallende plant met grote, felrode bloemen die lijken op klaprozen. De bloemen hebben een donkerrode hart en contrasteren mooi met het donkergroene, glanzende blad. Deze cultivar heeft een compacte groeiwijze en kan zowel als kamerplant worden gehouden als buiten in een pot of border. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die van een zonnige standplaats houdt en regelmatig water nodig heeft. De 'San Marco' is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en exotische planten in de tuin of op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.