Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deze Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 is een prachtige en opvallende plant met grote bloemen. De bloemen hebben een mooie roze kleur met een witte rand en een geel hart. De plant bloeit langdurig en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling in huis. Hij gedijt goed op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig om te bloeien en groeien. De Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 is een populaire keuze voor het brengen van kleur en vrolijkheid in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 is makkelijk in onderhoud. Het enige dat je hoeft te doen is regelmatig water geven en de plant op een lichte plek zetten. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende indirect zonlicht kan ontvangen. Houd er rekening mee dat te veel direct zonlicht de bladeren kan verbranden.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig wordt, dus controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Het is aan te raden om in de winter iets minder water te geven dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het veel daglicht krijgt maar niet direct in de felle zon staat.

  Ja, Cyclamen houden van warmte en gedijen het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden. Warmte en een goede lichtinval zullen de Cyclamen helpen om gezond te blijven en bloemen te produceren.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 bloeit meestal van januari tot en met april en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, cyclamen zijn luchtzuiverende planten. Het blad van de plant kan schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

 • De Cyclamen kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant te verjongen en te voorkomen dat de bladeren uitdrogen. Verwijder dode bloemstelen en eventueel beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om te snoeien met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  Water geven aan deze plant is het beste wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Geef de plant water aan de zijkanten van de pot om te voorkomen dat de knollen te nat worden. Zorg ervoor dat de pot goed is afgetapt om overtollig water af te voeren.

  Deze plant gedijt het beste in een potgrond die licht vochtig is en goed doorlatend. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bewaterd, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant eens in de zoveel tijd te voorzien van nieuwe voedingsstoffen door middel van plantenvoeding.

  Deze plant heeft een goed doorlatende en vochtige bodem nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om af en toe de grond te bemesten om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om ze fris te houden. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotse temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De Cyclamen houdt van een gematigde luchtvochtigheid en kan goed gedijen in de normale luchtvochtigheid van een gemiddeld huis. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars voor kamerplanten. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te houden en optimaal te groeien.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode. Gebruik een voedingssupplement speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  Deze Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 is een prachtige en opvallende plant met grote bloemen. De bloemen hebben een mooie roze kleur met een witte rand en een geel hart. De plant bloeit langdurig en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling in huis. Hij gedijt goed op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig om te bloeien en groeien. De Cyclamen grootbloemig Halios Victoria 50 is een populaire keuze voor het brengen van kleur en vrolijkheid in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.