Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Wit+Oog

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Wit+Oog is een prachtige plant met grote, witte bloemen die een eye-catching gekleurd oog in het midden hebben. De bloemen zijn gefranjerd, wat zorgt voor een uniek en speels uiterlijk. Deze plant is een eye-catcher in elke tuin of op het balkon. De Cyclamen gedijt goed in halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Een mooie en opvallende toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Wit+Oog is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en groeien goed op een lichte plek. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Wit+Oog heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De Cyclamen heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Wit+Oog houdt van een warme omgeving en hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Een temperatuur tussen de 16 en 21 graden Celsius is ideaal voor deze plant.

  De Cyclamen grootbloemig bloeit meestal van december tot maart en kan bloeien tot wel 2 tot 3 maanden lang. Deze plant is ideaal voor de wintermaanden in huis. Heeft weinig zonlicht nodig en bloeit het beste in een koele omgeving.

  Ja, Cyclamen planten hebben luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het zuiveren van de lucht in huis en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het blad absorbeert schadelijke stoffen en zet deze om in voedingsstoffen voor de plant.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Om de plant gezond te houden kun je regelmatig de oude bloemen en bladeren verwijderen. Snoei dode of beschadigde bladeren en bloemen zo snel mogelijk weg. Gebruik een scherp en schoon snoeigereedschap om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond doorweekt raakt. Geef water aan de basis van de plant en voorkom dat er water op de bladeren terechtkomt. Laat de potgrond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Wit+Oog heeft behoefte aan potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor bloeiende kamerplanten.

  Goede drainage en vruchtbare grond zijn essentieel voor de gezondheid van deze plant. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig wordt gehouden, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe, zoals compost of mest, om de groei van de plant te stimuleren.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de twee weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Gebruik eventueel lauw water om de bladeren schoon te maken. Zorg ervoor dat er geen water op de bloemen terechtkomt om schade te voorkomen.

  De plant heeft veel indirect licht nodig en kan ook wat zonlicht verdragen. Plaats de plant op een zonnige vensterbank, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 10 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotse temperatuursveranderingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze cyclamen is het beste tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en de bladeren vrij te houden van stof om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 6 tot 7,5). Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de grond te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor zuurminnende planten. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren.

  Voor kamerplanten zoals deze cyclaam is het aan te raden om tijdens de groeiperiode van het voorjaar tot het najaar regelmatig plantenvoeding te geven. Gebruik een vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Verminder de bemesting in de winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gefranjerd Wit+Oog is een prachtige plant met grote, witte bloemen die een eye-catching gekleurd oog in het midden hebben. De bloemen zijn gefranjerd, wat zorgt voor een uniek en speels uiterlijk. Deze plant is een eye-catcher in elke tuin of op het balkon. De Cyclamen gedijt goed in halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Een mooie en opvallende toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.