Gladiolus Glamini Eva

Gladiolus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gladiolus Glamini Eva is een prachtige en elegante bloeiende plant met sierlijke bloemen in verschillende tinten roze en wit. Ze zijn compact van formaat en perfect voor in bloempotten of in de tuin. De bloemen groeien aan lange stelen en bloeien in de zomermaanden. De Gladiolus Glamini Eva is een populaire keuze voor bloemarrangementen en brengt kleur en vrolijkheid in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Gladiolus Glamini Eva is geen groenblijvende plant. Het blad zal afsterven in de winter en in het voorjaar opnieuw groeien. Het is een bolgewas dat zich voortplant door middel van bollen.

  De Gladiolus Glamini Eva is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de bollen in de winter af te dekken met mulch of bladeren. In strenge winterse omstandigheden is het aan te raden om de bollen te verplaatsen naar een beschutte locatie.

  Ja, de Gladiolus Glamini Eva is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht en de plant zal goed gedijen in de tuin. Daarnaast is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Gladiolus Glamini Eva heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien. Houd een afstand van ongeveer 10-15 cm tussen elke bol voor optimale groei. Zorg voor voldoende ruimte voor de lange stelen en bloemen.

  Gladiolus Glamini Eva groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Gladiolus Glamini Eva heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Ja, de Gladiolus Glamini Eva plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een aantrekkelijke keuze voor de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Gladiolus Glamini Eva draagt bij aan de biodiversiteit doordat het insecten aantrekt met haar bloemen. De plant zorgt voor een gevarieerde plantenwereld in de tuin en draagt zo bij aan het ecosysteem. Het is belangrijk om de juiste omstandigheden te creëren voor de plant, zodat deze optimaal kan bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Gladiolus Glamini Eva bloeit in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Gladiolus Glamini Eva kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Gladiolus Glamini Eva is niet eetbaar. Deze plant behoort tot de groep van tuinplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet te eten om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Ja, de Gladiolus Glamini Eva heeft geluidsdempende eigenschappen. Door de bladeren en bloemen absorbeert de plant geluidsgolven en vermindert het geluid in de omgeving. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en serene tuin.

 • Om de bloei te optimaliseren en de groei te stimuleren, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de bloemstelen helemaal tot aan de basis van de plant. Hierdoor zal de Gladiolus Glamini Eva weer energie steken in het vormen van nieuwe bloemen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De Gladiolus Glamini Eva heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit de wortels kan beschadigen. Gebruik potgrond speciaal voor bloeiende planten om de beste groeiresultaten te bereiken.

  De Gladiolus Glamini Eva gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd een te natte bodem om rotting van de bollen te voorkomen.

  De Gladiolus Glamini Eva groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze tuinplant gedijt goed in borders, perken en bloembakken.

  Zorg voor voldoende winterbescherming door de plant te bedekken met een dikke laag bladeren of stro. Dit helpt de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Zorg voor goed doorlatende grond en volle zon. Geef regelmatig water tijdens de groeiperiode, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Aan het einde van het seizoen kunnen de bollen worden opgegraven en bewaard op een koele, droge plaats.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest met mate.

  Mulch rond de basis van de plant helpt vocht vast te houden en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar nadat de grond is opgewarmd en vochtig is. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten varieert per soort, maar de meeste Tuinplanten geven de voorkeur aan een pH tussen 6 en 7. Zure grond kan de groei van Tuinplanten belemmeren, terwijl alkalische grond kan leiden tot voedingsgebrek. Het is belangrijk om de pH van de bodem te testen en aan te passen indien nodig voor een gezonde groei van Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Ook regelmatig controleren op luizen, trips en snuitkevers kan helpen om eventuele plagen tijdig te ontdekken en aan te pakken. Het gebruik van preventieve maatregelen, zoals het schoonhouden van de omgeving rondom de plant, kan bijdragen aan het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Gladiolus Glamini Eva is een prachtige en elegante bloeiende plant met sierlijke bloemen in verschillende tinten roze en wit. Ze zijn compact van formaat en perfect voor in bloempotten of in de tuin. De bloemen groeien aan lange stelen en bloeien in de zomermaanden. De Gladiolus Glamini Eva is een populaire keuze voor bloemarrangementen en brengt kleur en vrolijkheid in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.