Anthurium (Andreanum Grp) 'Martine'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Martine' is een prachtige plant met glanzende, hartvormige bladeren en helderrode bloemen die lijken op hartjes. Deze plant is een populaire keuze vanwege de langdurige bloei en opvallende uitstraling. De 'Martine' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Deze plant voegt kleur en elegantie toe aan elke ruimte en is een mooie blikvanger. De Anthurium 'Martine' is een sierlijke en stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthuriums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Ze hebben behoefte aan lichte tot halfschaduwrijke plekken en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Martine' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Anthurium heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen watergeefbeurten door licht droog aanvoelt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Anthuriums kunnen wel wat zonlicht verdragen, maar felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten met indirect licht. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Anthuriums houden van warmte en verdragen geen temperaturen onder de 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Martine' bloeit meestal van april tot augustus en de bloei kan enkele maanden duren. De bloemen hebben een lange houdbaarheid en blijven vaak wel 6 tot 8 weken mooi.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze giftige stoffen uit de lucht filteren. Hierdoor dragen ze bij aan een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig bloeien van de planten helpt ook om het zuurstofgehalte in de ruimte te verhogen.

  Ja, Anthuriums groeien het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze planten gedijen goed in warme en vochtige omgevingen, dus een plek met een gematigde temperatuur is ideaal voor hen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme schommelingen in temperatuur.

 • Anthuriums hebben geen snoei nodig, maar dode bladeren kunnen worden afgeknipt voor esthetische doeleinden. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de groei van de plant te bevorderen. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  Geef deze plant regelmatig water, houd de potgrond licht vochtig maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Pas op dat er geen overtollig water in de pot blijft staan.

  De Anthurium 'Martine' gedijt goed in een luchtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is essentieel voor een gezonde groei. Gebruik een goed doorlatende potgrond met goede voedingsstoffen. Zorg voor regelmatige bemesting en vermijd wateroverlast.

  Zorg voor regelmatig water geven en voorkom dat de potgrond uitdroogt. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien met water bevorderd de luchtvochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek of een zachte borstel gebruiken. Je kunt de bladeren ook besproeien met lauw water en daarna droogdeppen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Anthurium 'Martine' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladeren beschadigen. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd ook te veel direct zonlicht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Anthurium plant gedijt goed in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien en de plant op een vochtige plek te zetten. Door de luchtvochtigheid te verhogen, zullen de bladeren van de plant gezond blijven en mooi glanzen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Martine' heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem is aanbevolen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen (meestal van maart tot september) elke twee weken vloeibare meststof voor bloeiende planten te geven. In de herfst en winter is het beter om de bemesting te verminderen, omdat de plant dan in rust is. Overvoeding kan leiden tot verbranding van de wortels en groeiproblemen.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Martine' is een prachtige plant met glanzende, hartvormige bladeren en helderrode bloemen die lijken op hartjes. Deze plant is een populaire keuze vanwege de langdurige bloei en opvallende uitstraling. De 'Martine' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Deze plant voegt kleur en elegantie toe aan elke ruimte en is een mooie blikvanger. De Anthurium 'Martine' is een sierlijke en stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.