Helianthus annuus 'Sunsation'

Helianthus annuus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthus annuus 'Sunsation' is een zonnebloemvariëteit met opvallend grote, heldergele bloemkoppen die lijken op de klassieke zonnebloem. Deze plant kan wel tot 2 meter hoog worden en trekt veel bijen en vlinders aan. De bloemen bloeien in de zomer en kunnen worden gebruikt als snijbloem. 'Sunsation' gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze zonnebloem is een mooie toevoeging aan de tuin en kan een zonnige border of perk prachtig opfleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze zonnebloem is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is vooral belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat hij voldoende zonlicht krijgt. Verwijder verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld bij een raam op het zuiden. Te weinig licht kan leiden tot bleke bladeren en minder bloei.

  Deze zonnebloem heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het best gedijen op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Ja, Helianthus annuus 'Sunsation' houdt van warmte en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen waar hij voldoende warmte krijgt. Als de plant niet genoeg warmte krijgt, kan dit leiden tot verminderde groei en bloei.

  "Helianthus annuus 'Sunsation' bloeit vanaf juli tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 weken."

  Ja, zonnebloemen hebben de potentie om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en meer zuurstof af te geven. Het is echter belangrijk op te merken dat ze niet zo effectief zijn als andere kamerplanten in het zuiveren van de lucht. Het is dus aan te raden om ook andere luchtzuiverende planten in huis te hebben.

  Ja, de Helianthus annuus 'Sunsation' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

 • De plant kan worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde stengels in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar voorkom ook dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Helianthus annuus 'Sunsation' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een voedingsrijke potgrond voor optimale groei en bloei.

  Helianthus annuus 'Sunsation' groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt om de plant goed te laten gedijen. Zorg ervoor dat de grond regelmatig wordt bemest en dat eventuele tekorten aan voedingsstoffen worden aangevuld.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode voor optimale bloei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden met een vochtige doek. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik eventueel een mild reinigingsmiddel om hardnekkig vuil te verwijderen.

  De zonnebloem heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Te weinig licht kan leiden tot lange, dunne stelen en verminderde bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, rond de 60-70%. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat, vooral tijdens de groeiperiode. Regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Overmatige zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan gunstig zijn voor de gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Helianthus annuus 'Sunsation' is een zonnebloemvariëteit met opvallend grote, heldergele bloemkoppen die lijken op de klassieke zonnebloem. Deze plant kan wel tot 2 meter hoog worden en trekt veel bijen en vlinders aan. De bloemen bloeien in de zomer en kunnen worden gebruikt als snijbloem. 'Sunsation' gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze zonnebloem is een mooie toevoeging aan de tuin en kan een zonnige border of perk prachtig opfleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.